Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
09:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Новий дитсадок в Іларіоновому покінчить з чергами дошкільнят

|«« «« »» »»|

Дитсадок, який продовжують будувати в Іларіоновому Синельниківського району, вирішить багаторічну проблему нестачі місць. Новий дошкільний заклад відкриють у 2018-му, його відвідуватимуть 115 дітлахів, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Цьогоріч на Дніпропетровщині розпочали зводити чотири сучасних дитсадки, ще 12 – реконструюємо. Задача, яку поставив Президент України Петро Порошенко, – ніяких черг у дошкільні заклади. Діти, незалежно від розмірів населеного пункту, мають виховуватися в комфортних та сучасних умовах», – наголосив Валентин Резніченко.

За словами селищного голови Дмитра Екзархова, проблема нестачі місць у дитсадках Іларіонового стоїть гостро останні кілька років.

«На сьогодні існуючі садочки переповнені, та новий – вирішить проблему, – упевнений він. – Звести такий об'єкт самотужки ми ні за що б не змогли. Наш внесок у це будівництво незначний, основне фінансування – з обласного бюджету. Дякуємо команді ДніпроОДА, що проект не на папері, а на практиці».

Будівництво дитсадка площею майже 2,5 тисячі квадратів триває другий місяць поспіль. Уже позаду земляні роботи, наразі ведуться – бетонні. Цього місяця будівельники розпочнуть монтаж стовпів під перший поверх. Підрядники кажуть, йдуть за графіком.

Бажаючих привести до нового дитсадка своїх синів та дочок – чимало. Серед них – Анастасія Трофименко.

«Будівництво нового дитсадка – це мегаподія для селища. Наш населений пункт невеликий, проте багато діточок потребує дошкільної освіти. Сподіваюся, садок не полишать на півшляху, а добудують до кінця», – розказала молода матуся.

За проектом, дошкільний заклад матиме форму шестигранника. Тепло генеруватиме автономна котельня, електроенергію – сонячні батареї.

«Дуже рада, що в нашому селищі зводять такий садочок. Хочеться, аби заклад був сучасним, комфортним і з новими меблями, щоб дітей розвивали висококваліфіковані вихователі», – висловила побажання місцева мешканка Оксана Саламатіна.

На Дніпропетровщині за останні два роки команда ДніпроОДА створила 2,5 тисячі нових місць у дитсадках. Цьогоріч планує проекти ще 10-ти дошкільних закладів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті