Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
17:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Проектом «Індустріального парку» в Дніпрі зацікавилися турецькі інвестори

|«« «« »» »»|

Представники «Агентства розвитку Дніпра» за дорученням мера Бориса Філатова відвідали Туреччину, де ознайомилися з роботою індустріальних парків.

Розвивати їх там почали декілька десятків років тому, і тепер на території країни – понад 300 таких об'єктів.

«Одним із пріоритетів для мера Дніпра є створення робочих місць. Тому наше агентство займається розвитком індустріального парку. В Туреччині ми побували в індустріальному парку GEBZE. Його збудували на території села, в якому мешкало близько тисячі людей. Було виділено 120 гектарів землі. Протягом 10 років цю місцину повністю забудували, й зараз там розташовуються офіси понад 50 найвідоміших компаній світу. Це – середній за розмірами парк, саме такий формат використовується в Туреччині», – зазначив директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко.

Під час поїздки працівники агентства поспілкувалися з представниками компаній, які зацікавлені вкладати кошти в індустріальний парк у Дніпрі. Крім того, було ще кілька важливих зустрічей.

«Перш за все, це візит до промислової палати Стамбула, до українсько-турецької ділової палати. З цими організаціями було досягнуто домовленостей щодо співпраці у сфері інформування та залучення інвесторів до індустріального парку Дніпра. З ними ми плануємо підписати відповідні меморандуми», – сказав заступник директора «Агентства розвитку Дніпра» з питань інвестицій Олексій Самосвалов.

Перший етап створення індустріального парку в Дніпрі хочуть завершити до кінця 2017-го, а заселяти перших інвесторів планують вже за рік. Поки працівники «Агентства розвитку Дніпра» продовжуватимуть пошуки представників бізнесу, готових вкладати кошти.

«Ми вибрали для себе три основні аудиторії, з якими працюватимемо. Перша – це місцеві інвестори. Ми проводили зустрічі з нашими бізнесменами, вони зацікавлені цим парком. Друга – це ІТ-спільнота. В айтішників є свої проблеми. Вони не мають місця, де могли б збиратися, дослідницьких лабораторій у необхідній кількості, експериментального виробництва. Але головна цільова аудиторія – це іноземні інвестори», – сказала менеджер проекту «Індустріальний парк» Олена Іваницька.

Індустріальний парк Дніпра розкинеться на території 84 гектари, а індустріальна зона займатиме близько 40 гектарів. Тут планують розмістити підприємства, що займаються машинобудуванням, робототехнікою, інноваційною металургією, енергоефективністю, а також інфраструктурні об'єкти. Головна вимога до інвесторів – це екологічно чисте виробництво.

Gorod.dp.ua на Facebook.


горожанин  (21.08.17 12:17): метро уже построили и зарплату метростроевцам "выплатили", долг с августа 2016 года, уже никто и не вспоминает, то все даты начала работ переносили - сентябрь, октябрь, ноябрь и т,д,. а на самом деле проекта еще нет, опускаются в метро по очереди, то Зубко, то Порошенко, а сейчас Гройсман пропиарился, а воз и ныне там, так что можно новую тему мусолить, а тем временем нашими городскими бюджетами за каждый день платим штрафы за неиспользованные кредиты банка развития, Вот такие мы хозяева, а чего не съездить в Турцию за наши деньги - деятели мэрии... Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (20.08.17 09:03): Город надо развивать.
Так что все правильно.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті