Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
07:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов: Дніпро співпрацюватиме з торговими палатами Іспанії та Сербії

|«« «« »» »»|

23 серпня міський голова Дніпра Борис Філатов підписав меморандуми про співпрацю з торговими палатами Іспанії та Сербії.

Мер уклав домовленості з президентом Іспано-української торгової палати для розвитку Михайлом Петруняком і головою Українсько-сербської ділової палати Мирославом Гочаком.

Підписання документів провели в рамках Форуму української молоді діаспори. Борис Філатов наголосив: потрібно підтримувати єдність всієї України та українців за кордоном.

«Важливо, що Форум української молоді діаспори проходить саме в нашому місті. Дніпро – це колиска української ідентичності, колиска нової політичної нації країни», – сказав Борис Філатов.

Підписання документів дасть змогу налагодити контакти між підприємцями, науковцями й освітянами Іспанії, Сербії та Дніпра. Йдеться про лобіювання інтересів міста в бізнесових колах і серед громадських організацій. Одним із пріоритетних напрямів може стати повернення до Дніпра та України інвесторів, які майже 10 років тому відмовилися від співпраці.

«Найголовніше – допомогти середньому і малому бізнесу Сербії та України. Потрібно розвивати стосунки на регіональному рівні і співпрацю з містами – знаходити міста-побратими», – переконаний президент Світового конгресу українських молодіжних організацій, голова Українсько-сербської ділової палати Мирослав Гочак.

Укладені домовленості допоможуть залучити інвесторів для реалізації масштабних проектів у Дніпрі. Зокрема таких, як Індустріальний парк. Для обміну досвідом також планують проводити різні форуми та конференції.

«Наша співпраця може розвиватися в агропромисловому комплексі, в інфраструктурі. Іспанії потрібні українські ІТ-технології. У нас є інвестори, яких ми можемо залучити до України», – повідомив президент Іспано-української торгової палати для розвитку Михайло Петруняк.

Зі свого боку Борис Філатов подякував українській діаспорі за підтримку Дніпра. Представники української діаспори зазначають: головне – це практичні результати підписаних меморандумів і розвиток спільних проектів після проведення Форуму української молоді діаспори у Дніпрі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Фима  (23.08.17 19:19): а они с вами будут? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті