Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Флотилія без флоту, а тепер ще і без будівлі…

Флотилія без флоту, а тепер ще і без будівлі…

Чому гуртки міської флотилії юних моряків та річковиків переносять в інше місце? Навіщо консервувати будівлю флотилії, яка знаходиться в центрі міста? І що з нею станеться в подальшому?

З 22 жовтня навколо будівлі міської флотилії юних моряків та річковиків не вщухає скандал. Майно із кабінетів, що в них базувались дитячі гуртки, почали вивозити до міського палацу дітей та юнацтва. Як кажуть керівники творчих колективів, їх ніхто про переїзд не повідомляв. Більш того — дозвільних документів на вивіз майна вони не бачили. Керівництво флотилії на всі питання відповідає, що все добре, а детально коментувати ситуацію — відмовляється. Батьки кажуть: переїзд гуртків ініціювали для того, щоб відібрати будівлю. Бо вона знаходиться в центрі міста…

Батьки запанікували першими. Розповідають: ще влітку чули плітки про майбутній переїзд гуртків. Але не звертали на це увагу. Декілька днів тому на зборах виконуюча обов`язки директора повідомила: найближчим часом всі гуртки перенесуть у палац дітей та юнацтва, що він знаходиться біля водної бази флотилії. Але підтверджуючих документів вона не надала.

Розмовам про флотилію насправді вже не один рік. Дорослі думають, що за допомогою переїзду будівлю просто хочуть комусь віддати. Адже вона достатньо велика та знаходиться у центрі міста.

Альтернатив у гуртків небагато — або припиняти діяльність, або шукати інші приміщення. Адміністративний директор хореографічної театр-студії “Бриз” Василь Афанасьєв каже: міська рада запропонувала їм кабінет у палаці дітей та юнацтва, але замість 6 днів роботи у них залишаться лише 3.

Наступного дня після зборів із будівлі флотилії почали вивозити меблі. Представники департаменту гуманітарної політики, якому підпорядковується навчальний заклад, кажуть: переїзд — не раптовий, його готували декілька місяців. Під час його підготовки, чиновники з’ясували, що начебто деякі гуртки — комерційні, вони не входять у склад флотилії та беруть гроші за свої заняття. Із такими вони розірвали співробітництво.

Але всі гуртки, що функціонували на базі флотилії, є її частиною. Вони безкоштовні та є в офіційному розкладі навчального закладу. Ніяких зайвих занять у ній не проходить. А весь перший поверх взагалі нещодавно зайняв технічний відділ департамету гуманітарної політики.

Тож маємо дві протилежні точки зору і зовсім небагато відповідей. Міська влада каже, що перенесення гуртків флотилії поближче до води — рішення давнє і раціональне. Батьки і викладачі кажуть інше: їх ніхто не попередив, а саму ситуацію детальніше не пояснюють.

За час підготовки сюжету стало відомо, що виконуюча обов’язки директора позашкільного навчального закладу звільнилась.

А головне питання поки що також без відповіді — навіщо консервувати будівлю флотилії, яка знаходиться в центрі міста? І що з нею станеться в подальшому?

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


KORVIN  (27.10.17 01:49): "Флотилия без флота" - тральщик и ВРБ уже просрали?

Значит название статьи которая полубоком к её содержанию - это не страшно, а мой комментарий "враг народа" и его срочно надо было удалить... Админы, усердствуя Ваша избирательность порой страшно бесит - маты и непристойности в других комментах, жуткие ошибки в статьях и их заголовках, Вас не смущают, а комментарий-вопрос по существу Вам не угоден. (некоторые фото к статьям вообще смех, например про инфляцию от НБУ - на фото ложечка с рандами ЮАР - леньки было фото с гривнами в сети найти, или так слова для запроса в гугле короче?) :)
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
:)  (26.10.17 14:52): Интересно, какое отношение к речникам и морякам имеет хореографическая театр-студия "Бриз"? Ну, кроме слова "бриз"... Відповісти | З цитатою
В реале  (26.10.17 11:18): А зачем детям основной биомассы норм. образование, спорт, кружки и т.п. Пиво, спиртное, наркотики, подворотня, панель их настоящее и вероятное будущее с такими правителями. План Оst в действии. Відповісти | З цитатою
реал  (26.10.17 10:47): за последние 6 мес закрыли 20 спортивных школ + до января в планах закрыть еще 15 дюсш , вроде как реформа Відповісти | З цитатою
AQ  (26.10.17 10:27): Купили и под снос, вот что будет. Очередной бутик или банк, аптека, забегаловка и т.д. А на детей пофиг, в другом месте по ютятся... Место там уж очень жирное... 100% Купили. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті