Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
21:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Марганці реконструюють амбулаторію №2

|«« «« »» »»|

В Марганці вперше за шість десятиліть реконструюють амбулаторію №2. У медзакладі міняють вікна, ремонтують покрівлю, утеплюють фасад. Доступ до якісної медицини матимуть майже 5,5 тисячі жителів, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Якісна медицина не тільки в обласному центрі, а в кожному населеному пункті. Це не лише абсолютно інший вид лікарень. Це й нові умови роботи медиків, і нове обладнання, і ефективніша допомога. Цьогоріч ремонтуємо в області більше 20 медзакладів», – зазначив Валентин Резніченко.

Очільник регіону наголосив, що завдяки децентралізації бюджети різних рівнів отримали більше ресурсів на розвиток. Тому громади мають можливість ремонтувати дороги, будувати дитсадки, модернізувати школи та реконструювати лікарні.

Марганецька амбулаторія №2 з а свою 60-річну історію знала тільки поточні ремонти, капітального – жодного.

«Торік у будівлі сталася пожежа і приймати пацієнтів стало неможливо. Ми озвучили проблему у ДніпроОДА – нас почули. Сьогодні бачимо капремонт нашої амбулаторії. Мрії здійснюються», – розповіла мер Марганця Олена Жадько.

Ремонт амбулаторії триває з червня 2017 року. У будівлі вже встановили енергозберігаючі вікна, відремонтували дах, наразі утеплюють фасад.

«До складу Центру медико-санітарної допомоги входять чотири амбулаторії. №2 – найвіддаленіша. Тому в цьому мікрорайоні лікар має приймати постійно. Зараз пацієнти обслуговуються в тимчасовому приміщенні, але ці незручності скоро минуть», – зауважила головний лікар Марганецького Центру первинної медико-санітарної допомоги Ірина Чичика.

Після ремонту в амбулаторії будуть приймати три лікаря сімейної медицини. Працюватимуть кабінети щеплення, маніпуляційний, фізіотерапевтичний, діагностичний. Також у планах – залучити вузькопрофільних фахівців, зокрема, невропатолога, стоматолога, гінеколога.

Амбулаторія обслуговує близько 5,5 тис. жителів двох житлових масивів Марганця – Городище і Максимівка.

«Переважна більшість – це літні люди. Добиратися до центральної лікарні незручно, особливо, коли хворий. Отримувати кваліфіковану допомогу на місці, звичайно, краще», – вважає місцева мешканка Людмила Гордієнко.

Тепло для амбулаторії генеруватиме індивідуальний котел, який працюватиме на пелетах із соняшникового лушпиння. Відходи олійного виробництва – замість вугілля.

«Амбулаторія змінюється на очах. Вона буде гарною і набагато теплішою. У таких умовах буде приємно і нам лікуватися, а лікарям працювати», – сказала місцева мешканка Людмила Гонозова-Опечанська.

Усі ремонтні роботи планують завершити до кінця 2017-го.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті