Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі майже 90% дітей-сиріт знаходяться у сімейних формах виховання

У Дніпрі майже 90% дітей-сиріт знаходяться у сімейних формах виховання

У Дніпрі проживає 1 658 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 1 478 з них (89%) знаходяться в сімейних формах виховання – це опікунство, прийомні родини, дитячі будинки сімейного типу, усиновлення.

Про це розповіла начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко.

«Наше основне завдання, коли дитина залишається без батьківського піклування, щоб вона знайшла нову сім'ю. Найголовніше, що люди починають розуміти, що щасливою дитина може бути тільки у родині. Останнім часом у нас не збільшується кількість сиріт, що дуже добре», – зазначила посадовець.

Представники управління вважають, що найкраща форма виховання для таких дітей – це усиновлення. За дев'ять місяців 2017 року у Дніпрі всиновлено 33 дитини – 31 українцями та 2 іноземцями. Зараз на обліку на усиновлення у Дніпрі перебуває 410 хлопчиків та дівчат.

Особливу увагу Алла Литовченко приділила наставництву. Переважно його потребують підлітки, які не мають батьків. У дорослих дітей менше шансів потрапити у сім'ю через вік. Проте вони також потребують уваги. Наставництво передбачає постійне спілкування з такою дитиною без прийняття її до родини.

Більше інформації ви можете отримати за телефоном управління-служби у справах дітей: 744-70-61.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті