Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гліб Пригунов: «Бюджет 2018: земля - АТОвцям, ПТУ - обласній раді, дороги, школи і лікарні - мешканцям області»

Гліб Пригунов: «Бюджет 2018: земля  - АТОвцям, ПТУ  - обласній раді, дороги, школи і лікарні  - мешканцям області»

Сьогодні Президія обласної ради обговорила проект бюджету на наступний рік. Його прийняття планується вже 1 грудня на наступній сесії.

«Прийняття бюджету за місяць до наступного року дозволяє провести тендери вже в лютому і розпочати більшість робіт з березня. Таким чином, ми мінімізуємо ризик невикористання бюджету. Все заплановане на рік має бути виконаним у позначений термін», - прокоментував Гліб Пригунов, голова обласної ради.

Отже, бюджет розвитку області цього року зріс у порівнянні з минулим роком з 1,2 млрд до 1,7 млрд гривень. Кошти бюджету розвитку планується спрямувати, перш за все, на проекти і програми, які забезпечать найбільший економічний чи соціальний ефект для області: ремонт доріг, будівництво і реконструкцію, шкіл, лікарень, дитсадків, водоводів, придбання сучасного медичного обладнання.

За рахунок обласного екологічного фонду планується продовжити виконання природоохоронних заходів, серед яких: ліквідації наслідків підтоплення, розчистка річок, утилізація відходів, збереження природно-заповідного фонду області, розбудова системи екологічного моніторингу.

Що стосується субвенцій з державного бюджету, їх обсяг на програми соціального захисту збільшився на 5%, а завдяки медичній субвенції обласна рада планує збільшити витрати на ліки та харчування в лікарнях на 25%. На ремонт доріг з держбюджету також виділено більше коштів, в минулому році це було 13 млн, цього року – 16 млн гривень.

«Бюджет наступного року буде збалансований і дозволить забезпечити всі виплати зростаючих заробітних плат, соціальних виплат, згідно законодавства, та реалізацію низки регіональних програм, таких як «Здоров’я населення Дніпропетровщини», «Програму соціального захисту населення» та інші», - підкреслив Гліб Пригунов.

На сесію обласної ради має бути винесена для затвердження вперше розроблена Стратегія енергозбереження, енергоефективності та розвитку відновлювальних джерел енергії, нова програма Інтенсифікації розвитку малого та середнього підприємництва, рішення про виділення землі АТОвцям та грошей на виготовлення для цього документів, передачу низки ПТУ на баланс обласній раді тощо.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кризис  (21.11.17 21:16): Земля-крестьянам, Пригунов !!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті