Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 09 червня 2024
22:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Поскупилися на квартири. Чому міськрада вже кілька років не виконує судових рішень

Поскупилися на квартири. Чому міськрада вже кілька років не виконує судових рішень

Мати поважного віку з двома синами виграли вже декілька судів, але і досі не можуть домогтися від посадовців виконання обіцянок.

Стеля кришиться на голову, стіни обвалюються, підлога — гниє в калюжах. У таких умовах вже понад 16 років проживає чисельна родина Максименків. Грунтові води підтопили їхній будинок. Така ж ситуація — по всьому приватному сектору на вулиці Мандриківській. Мешканці інших будинків давно переїхали в новенькі квартири, виділені міськрадою. Тим часом Максименкам — відмовили у помешканні. Мати поважного віку з двома синами виграли вже декілька судів, але і досі не можуть домогтися від посадовців виконання обіцянок.

У цій хаті не можна розмістити меблі — підлога під ними гниє та провалюється. Поряд з будинком — льох, двері та сходинки якого не видно під товщею води. Підтоплювати приватний сектор на житловому масиві «Перемога» почало 18 років тому, коли поряд, на проспекті Героїв, збудували дві багатоповерхівки.

Тетяна Максименко, мешканка підтопленого будинку: «Тут было болото на месте этих домов, потом начали ставить дома — они строили их в течение двух, наверное, 2,5 лет. И потихонечку-потихонечку воды перешли в нашу сторону».
Тоді в будинку 322 на Мандриківській мешкали десятеро людей — Тетяна Григорівна з трьома синами та їхніми родинами. Два старші сини перебували в розлученні, однак невістки з неповнолітніми онуками були прописані за цією ж адресою. Коли родині запропонували чотирикімнатну квартиру замість підтопленої хати, Максименки відмовились — через недостатню площу. І позвалися до суду з вимогою окремих помешкань.

Тетяна Максименко, мешканка підтопленого будинку: «Апелляционный суд города Днепропетровска вынес решение в нашу пользу: выделить жилье по статье 50″.
А це — по 13,5 квадратних метрів на людину. Але конкретних строків виконання судового рішення не було — міська влада затягнула із видачею квартир.

Олесандр Санжара, заступник міського голови Дніпра, секретар Дніпровської міськради: «Ситуация, когда у города находится 3 лишних квартиры, то есть три свободных квартиры, которые никто не занимает и на которые никто не претендует, — ну, практически невозможна. Это, как выиграть в лотерею».
Тим часом у вологій хаті почали руйнуватися стіни — одна впала просто на ліжко одного з синів Тетяни Григорівни через п’ять хвилин після того, як він прокинувся. 5 років як Максименки замінили стіни на бетонні — та вже зараз вони пішли тріщинами. У 2015 родині надали трикімнатне помешкання — туди з дружиною і дітьми перебрався молодший син. У жахливих умовах лишилися семеро людей. За рішенням суду, їм повинні виділити дві двокімнатні та одну однокімнатну квартири. У травні Тетяна Григорівна звернулася до Олександра Санжари — заступника міського голови.

Тетяна Максименко, мешканка підтопленого будинку: «Нам осталось две, две и одна. Вот он говорит: «Я даю вам две, две, а одну забираю», — «Куда забираете?» Это он нам не объяснил, куда забирает. Себе, наверное, забирает — мало денег, мало жилья у него!»

Олесандр Санжара, заступник міського голови Дніпра, секретар Дніпровської міськради: «Первоначально было предложение 2+2 — ну, это самое логичное и правильное. Потому что большая проблема с однокомнатными — очень большая проблема. Их невозможно купить, а если их и возможно купить, то на них самая большая очередь».

Тетяна Максименко, мешканка підтопленого будинку: «Ну. Я записалась до Филатова на приём. Он вызвал Санжару, они пошушукались-пошушукались — он выходит и говорит: «Я вам обещаю 2 и 3. Ну ладно, согласились на 2 и на 3. Я когда пришла через месяц, говорю: «Где же наше жильё?» — «А ваши квартиры уже продали!»

Олександр Санжара, заступник міського голови Дніпра, секретар Дніпровської міськради: «Люди сказали, что мы уйдем думать, — и они ушли. За это время, понятное дело, конфигурация тех квартир, которые находятся в городском совете, может кардинально меняться. Второй раз, когда пришли к меру и подтвердили всё-таки, что будут брать в такой конфигурации, не было уже двухкомнатных квартир, к сожалению».

Дво- і трикімнатну квартири Максименкам обіцяють і досі. Кажуть, підпишуть договір, як тільки найнятий забудовник віддасть у розпорядження міськради багатоповерхівку на проспекті Свободи.

Олександр Санжара, заступник міського голови Дніпра, секретар Дніпровської міськради: «Застройщик, который должен был нам передать квартиры, должен был передать нам квартиры в октябре прошлого года. Так оказалось, что на год продлилась стройка — это не вопрос к нам, а вопрос к застройщику».

Передати новобудову у розпорядження міськради забудовник має до кінця грудня. Затвердження документів забере ще півтора місяці. Тож крайній строк, який називає влада — кінець січня. «9 канал» слідкуватиме за перебігом подій. Чи дотримають посадовці свого слова — дивіться у наступних випусках.

Gorod.dp.ua на Facebook.


dem  (19.12.17 17:48): Семейка мошенническим образом хочет присвоить себе пару квартир громады города Днепр. Фактически в доме никто не проживает, жилищные условия сами себе улучшили. Полиция! Відповісти | З цитатою
dem  (19.12.17 17:46): http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65771253 Відповісти | З цитатою
Аферист  (19.12.17 11:01): Жадность Татьяну Максименко погубит. Статья 50 на которую она ссылается подразумевает расселение в разные квартиры не "прописанных" на тот момент людей, а СЕМЕЙ!! То-есть если проживало 3 семьи +мама то по закону должны получить 3 квартиры + 1квартиру мама (Равнозначную(е) квартиру(ы) согласно нормам). А из статьи видно что на тот момент - "...Два старших сына находились в разводе.." значит проживало всего 2-ве семьи (младший сын с семьей и мама с двумя "лоботрясами в разводе"). Соответственно по закону положено 2 квартиры соответствующих нормам (скорее всего 2+3)...
Из публикации так-же не ясно - какое постановление принял суд???
Но афера на лицо... )))
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
dem  (19.12.17 10:05): УРСР во всій красі Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (18)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті