Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
01:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Книговик у бібліотеці: у Дніпрі практикують бук-арт

Книговик у бібліотеці: у Дніпрі практикують бук-арт

Книговик оселився в обласній бібліотеці Дніпра на сезон зима-2017-2018. Бук-арт як мистецтво створення інсталіяцій із книг і періодичних видань активно розвивають у Дніпрі.

Книжкова ялинка-2107, яку створили у відділі наукової інформації та бібліографії обласної універсальної бібліотеки імені Кирила та Мефодія, увійшла до ТОП-10 незвичайних ялинок України. Бібліотекарі прагнуть не повторюватись і цього року знов міркували над чимось оригінальним. Грудень видався теплим, тож надихнула на арт-об’єкт саме туга за снігом — так народився книговик. Матеріалом для сніжного чоловічка обрали “Офіційний вісник України” — це єдине періодичне видання нормативно-правових актів. По-перше, це ядро фонду відділу, по-друге — його примірники білі. Постать вагома: майже 25 кілограмів при зрості 1 метр. Легковажності серйозному персонажу додали веселі рукавички, різнокольорові гудзики та яскравий капелюх. Вийшов такий собі правник на відпочинку.

Ірина Барабан — зав. відділом наукової інформації та бібліографії обласної універсальної бібліотеки ім. Кирила та Мефодія:

— Чем богата библиотека? Библиотека богата фондами, и книгами и официальными документами. И пришла такая идея: сделать нашего «книговика» из такого солидного издания «Офіційний вісник України”. — Почему? Я хотела выдержать тональность: нет снега за окном, но есть снеговик в наших стенах. Когда мы начали строительство, мы поняли, что наш снеговичок получился очень весомым и статным: его рост почти что метр, весит он почти 25 килограмм, и на его строительство ушло 85 таких сборников этого издания. Мы называем это библиотечными инсталляциями, библиотечный бук-арт подразумевает, что мы хотим приблизить нашего читателя к нашему фонду, только формы подхода нетрадиционны. И вообще надо разрушать библиотечные стереотипы.

— Вісник України знает об этом? Вы поставили их в известность?

— Вы знаете, нет. Вы дали мне очень хорошую идею.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті