Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У січні понад 25 тисяч мешканців Дніпропетровщини вже отримали «доступні ліки»

У січні понад 25 тисяч мешканців Дніпропетровщини вже отримали «доступні ліки»

Вже другий рік поспіль мешканці Дніпропетровщини можуть отримати медикаменти безкоштовно або з невеличкою доплатою. Тільки у січні урядовою програмою «Доступні ліки» в області скористалися більше 25 тисяч людей.

Про це стало відомо під час прес-конференції у ДніпроОДА.

«Цьогоріч в Україні продовжує діяти програма «Доступні ліки». Отримати медпрепарати безкоштовно або з невеличкою доплатою, як і раніше, можуть пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. Тільки у січні програмою вже скористалися більше 25 тис мешканців Дніпропетровщини. Загалом із її старту медики виписали близько 1,7 млн рецептів», – зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Вікторія Кулик.

Щоб скористатися програмою «Доступні ліки», достатньо раз на місяць звернутися до сімейного лікаря за рецептом. Медикаменти із доплатою або безкоштовно можна отримати в аптеках, що долучилися до програми. В яких саме – підкаже лікар.

Найбільше рецептів на «доступні ліки» виписали медики Синельникового, Кам’янського, Покрову, а також Царичанського, Петриківського, Петропавлівського та Магдалинівського районів, додала Вікторія Кулик.

«На жаль, програмою рідко користуються мешканці Дніпра, Першотравенська, Верхньодніпровського та Юр’ївського районів, – підкреслила заступник директора департаменту. – Тож пропонуємо жителям цих міст і районів звернутися до сімейного лікаря за рецептом, щоб заощадити на лікуванні».
Як скористатися програмою «Доступні ліки», можна дізнатися і за телефоном – 0 800 50 72 50. «Гаряча лінія» працює цілодобово.

Gorod.dp.ua на Facebook.


пенсионер  (29.01.18 21:46): Зачем врать о выдаче рецептов?В Кировском районе в регистратуре предупреждают,что нет финансирования.Семейный врач прямо говорит,что им до середины февраля запретили что-то выписывать бесплатно.Бесплатно лично мне удалось один раз получить рецепт на таблетки,стоимостью 18 гривен. Відповісти | З цитатою
это просто  (29.01.18 20:38): 3,14здеж. Те лекарства которые нужны, на них рецепты не дают. Дают на аналоги, которые как пятое колесо к телеге Відповісти | З цитатою
Мы  (29.01.18 19:09): Ну уроды, издеваются над людьми!!! Відповісти | З цитатою
Кира  (29.01.18 18:50): Поликлиника на пр Мазепы(зав.Апостолова), Обратились за рецептом по диабету 14 декабря,сказали уже программа закрыта. Пришли за рецептом 22 января, сказали, что висит объявление о выдаче рецептов после 10 февраля. Вот и получается, что 2 месяца не можем получить рецепт и никто за прошедшие месяца рецепт не выпишет. А Вы пишете о 25 тыс. получивших в январе. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті