Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро першим в Україні запустить Mobile ID

Дніпро першим в Україні запустить Mobile ID

У Дніпрі влітку має запрацювати Mobile ID. Це сервіс онлайн-ідентифікації, який дає змогу отримувати адміністративні послуги в електронному вигляді за допомогою телефону. Особу людини підтверджуватиме сім-картка. Дніпро стане першим містом України, де запрацює Mobile ID.

«Я дуже пишаюся, що сьогодні Дніпро готовий (до запуску. – Ред.) і ми перші в Україні. Отримання послуги через телефон – це швидка й проста технологія. Система працюватиме за допомогою електронного цифрового підпису, який прирівнюється до реального підпису. Я думаю, те, що ми сьогодні анонсуємо, змінюватиме життя. І ми хочемо, щоб бюрократія потроху відмирала», – зазначила виконувачка обов'язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

Впроваджуватиме нову послугу у Дніпрі ПрАТ «Київстар». Для пілотного проекту обрали саме Дніпро, адже його вважають інноваційним містом. Представник компанії зазначив, що найближчим часом у Дніпрі відкриють кілька пунктів видачі Mobile ID.

«Підключення послуги займатиме 10-15 хвилин. При отриманні Mobile ID необхідно буде підписати договір про одержання електронного цифрового підпису та додаток про надання мобільних послуг. Тобто, у вас на руках буде два папірці і сім-картка нового зразка, яка підтримує 4G та має модуль захищеної ідентифікації», – зазначив директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку ПрАТ «Київстар» Євген Кражан.

Пілотний проект триває вже 4 місяці. Протягом цього часу створювали платформу та узгоджували механізми. Надалі, щоб отримати певну адміністративну послугу, людині необхідно буде авторизуватися за допомогою Mobile ID та особистого пін-коду.

Представники мерії та компанії впевнені, що це не тільки полегшить життя містянам, а й допоможе очистити від корупції адміністративні установи.





Gorod.dp.ua на Facebook.


beer  (28.03.18 09:00): Фамилия на последнем фото как бы намекает... Відповісти | З цитатою
Ч  (27.03.18 22:03): Придумали велосипед! :) Давно можно идентифицировать человека по банковской карте, пластиковому паспорту или цифровой подписи. Виртуал конечно интересен, но как сервис вспомагательный! Заниматься необходимо реальными вопросами граждан. Например, проведите перепись населения или пересчитайте реальный прожиточный минимум! Відповісти | З цитатою
Leo  (27.03.18 21:37): А по брюзжать - это по нашему! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Как я рад  (27.03.18 18:22): Очередная хрень за бюджетные деньги. В отличии от моста - тут деньги не увидишь, указывай любые суммы в смете. Відповісти | З цитатою
неьо  (27.03.18 18:12): Люди в нищете живут, а они всякую хрнь запускают Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Алекс  (27.03.18 17:50): Не хватало мне ещё свой номер телефона светить где ни попадя. Відповісти | З цитатою
J0k3r28  (27.03.18 17:35): Мало уже отпечатков пальцев и проверок сетчатки глаза, давайте симки ещё привязывать к человеу.
Следующий шаг под кожу в голову вшить симку !!!
Вообще с катушек слетели!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті