Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
11:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Команда «Горизонт» з Дніпропетровщини: «Гумор — це найдієвіший засіб привернення уваги»

|«« «« »» »»|

Одного разу молодь Дніпропетровщини вирішила підкорити програму «Ліга сміху». Так з'явилася команда «Горизонт». Напередодні Дня сміху, який відзначається першого квітня, один із учасників команди Павло Грендач ексклюзивно розповіли журналісту «Вістей» про колектив, особливості фестивалю та шахтарський гумор.

Ідея створення команди належить тернівському активісту в сфері культури Дмитру Баранову. «Одного разу він зателефонував кожному із нас і запропонував спробувати власні сили на «Лізі сміху». Сьогодні у команді 6 учасників: Дмитро Баранов, Павло Грендач, Сергій Корольов, Микита Колоколов, Олексій Висоцький та Юлія Лушпа», — розповідає Павло.

Назва також була обрана невипадково. Горизонт у назві команди — це шар гірських порід. «Ми всі з шахтарського містечка і половина учасників — шахтарі, тому і назва шахтарська, концептуальна», — продовжує хлопець. Звичайно, це відображається й у жартах команди. От і найперший жарт, який створили, був на тему шахтарської справи:

«В отличие от других команд, которые прибыли в Одессу поездами, автобусами, и, может быть, даже самолетами, мы докопались прямо из шахты! Поэтому, одесситы, поздравляем — у Вас открыта первая станция метро».

Учасники команди впевнені, що гумор — це найдієвіший засіб привернення уваги людей до будь-яких питань, ситуацій тощо. А також чудовий інструмент донесення своєї думки.

Цікавий досвід

Цього року в Одесі під час першого туру пробували свої сили гумористи з різних міст України. Всього на фестиваль приїхали 176 команд, що є новим рекордом для заходу. Більш того, відразу 75 команд — це дебютанти. Серед них і тернівчани. На жаль, вони не набрали потрібну кількість балів і не пройшли далі, але враження залишились позитивні.

«Було дуже цікаво побачити «закулісся» проекту, як усе це відбувається зсередини. Отримати такий досвід, прожити його. Вразив рівень організації заходу. Зранку — відбір команд, а вечорами в одному із величезних нічних клубів Одеси проводили різні цікаві «двіжухи», на зразок вокального конкурсу, або конкурсу «поганих жартів» чи просто відпочинок: музика, танці, напої… Було весело!» — згадує Павло.

На фестиваль тернівчани підготували «концептуальний шахтарський гумор», але дуже вузькоспеціалізовані жарти вони вирішили не показувати, аби їхній виступ могли зрозуміти люди, які не пов'язані з шахтарською справою. Те, що «Горизонт» не пройшов далі, гумористи сприймають по-філософськи.

«Ми були «сируваті». Все робилося швидко, практично «на колінці». Також переоцінили себе і залишили деякі хороші жарти на другий тур, але до нього не потрапили. Тоді ми не думали, що відразу розпочнеться такий серйозний «відсів». Сьогодні розглядаємо варіант участі у регіональних «Лігах»», — каже Павло.

Не тільки хлопці

На одвічне питання: у кого почуття гумору краще — у чоловіків чи жінок, команда «Горизонт» не має однозначної відповіді. «Загалом, ми вважаємо, що і хлопці, і дівчата тут рівні. Гумор між ними не гірший і не кращий, а просто різний, і це класно! У «Горизонті» є одна дівчина — Юлія Лушпа. Чому лише одна — сказати складно», — посміхається Павло. До речі, вона переймається питаннями здорового способу життя та є волонтером місцевої благодійної організації «Милосердя».

Обов'язки у команді розподіляють по-різному.

«Головний автор — Дмитро Баранов. Він написав перший варіант сценарію, а правки до нього і номерів уносились упродовж усього процесу підготовки до фестивалю. У результаті, кожен до цього долучився. Безумовно, є люди, які більш схильні до гумору, знаєте, такі собі «ходячі анекдоти», але якісний гумор, безперечно, потребує розумового розвитку, начитаності, ерудиції»,- каже гуморист.

Надихають «кварталівці»

Як сказав один відомий комік: «Любов допомагає жити, а гумор — ПЕРЕжити». З цим погоджується і команда «Горизонт».

«Так і є, якщо задавати складним життєвим ситуаціям нотку гумору — їх значущість одразу зменшується. Тож, чому б цим не користуватися?» — упевнений Павло.

Є у молодих гумористів і ті, на кого хочеться рівнятися. Взірцем працездатності, ідейності та системності вони називають організаторів «Ліги» — студію «Квартал-95» у повному її складі. Саме ця команда надихає їх на подальший розвиток.

«Ураховуючи те, що в ефір ми не потрапили, великої популярності «Ліга» нам не принесла. Але, так чи інакше, маленька Тернівка дуже сильно нас підтримувала упродовж усього нашого перебування в Одесі. Це неймовірно надихало і заряджало. Ми спробували зробити те, що в Тернівці не робив іще ніхто, а це вже хороший початок», — додає Павло.

Попри те, що команду поєднує гумор, по життю учасники усі дуже різні. Наприклад, наш співрозмовник Павло Грендач — морж зі стажем, пропагує спорт, здоровий спосіб життя та відмову від алкоголю. Хлопець опікується проблемами довкілля та соціальними акціями на Дніпропетровщині.

«Є ще один спільний момент, котрий об'єднує половину команди, — це музика. Я — звукорежисер, а троє з учасників — реп-виконавці: Дмитро Баранов, Сергій Корольов та Сергій Максимов, які виступають під псевдонімами мс Фінт, мс Шкет та mc Kit Kat.», — зазначає Павло.

Можливо, в майбутньому гумор не стане справою життя цих молодих людей. Або ж, навпаки, перед нами — нові блискучі зірки українського гумору, які тільки розпочинають свій тернистий шлях із Тернівки…

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте