Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На реконструйованому футбольному полі Солонянської опорної школи вже проходять змагання

|«« «« »» »»|

Поблизу модернізованої Солонянської школи зеленіє новеньке футбольне поле. Воно щойно після реконструкції, і тут вже проходять змагання та товариські матчі. Також поруч облаштовують волейбольний і баскетбольний майданчики, легкоатлетичні доріжки, ворк-аут зону.

Завершення робіт на шкільному стадіоні – цьогоріч, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Українці нового покоління повинні виховуватися в сучасній школі. У ній має бути сучасним усе: від класів до стадіону, – зазначив Валентин Резніченко. – Новий стадіон, який зводимо в Солонянській опорній школі, – це вигідні інвестиції у спорт. Діти вже ганяють м'яча на новому футбольному полі. Незабаром буде де тренуватися й любителям волейболу та баскетболу. Звідси хтось із школярів неодмінно зробить крок у професійний спорт».

Стадіон, якому вже за 40, поступово трансформується до невпізнанності. На ньому вже якісно вирізняються футбольні поля зі штучним покриттям – основне й тренувальне. На зеленому газоні проходять уроки фізкультури, турніри та змагання.

«Камінь, пісок, глина та пиляка – таким раніше було футбольне поле. Сьогодні на нього із задоволенням виходять навіть ті, хто жодного дня не грав у футбол, – розказав вчитель фізкультури Павло Дмитрієв. – Поле в ідеальному стані. На ньому – штучне покриття з дренажною системою. Щойно зійшов сніг – на поверхні ні краплинки води».

Для дев'ятикласника Антона Ілляшенка футбол – хобі. Однак хлопець буквально живе ним. Він тримає кулаки за національну збірну та знає всі новини світового футболу.

«З друзями ганяємо м'яча на новому полі щодня. Різниця колосальна. Раніше важко було вести нормальну гру: біжиш, а м'яч скаче в різні боки. Тепер відчуваєш себе більш впевненіше, і м'яч слухається», – сказав хлопець.

На стадіоні вже з'явилася стометрова бігова доріжка. Як тільки на неї нанесуть розмітку, можна буде здавати нормативи.

Крім того, проект передбачає облаштування волейбольного й баскетбольного майданчиків, секторів для стрибків у довжину й висоту. На шкільному стадіоні встановлять теж тренажери та спортивне знаряддя для занять вуличним ворк-аутом. Наразі усе це облаштовують, працює техніка.

Масштабна реконструкція стадіону біля Солонянської опорної школи №1 розпочалася у вересні 2017 року. Фініш – у 2018-му.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті