Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 04 червня 2024
05:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Злісні неплатники аліментів, тримайтеся: прийнято другий пакет законів #ЧужихДітейНебуває

Злісні неплатники аліментів, тримайтеся:  прийнято другий пакет законів #ЧужихДітейНебуває

На початку тижня Верховна Рада Україна прийняла другий пакет законів в рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває, а це означає, що на злісних неплатників аліментів чекає нова хвиля відповідальності.

Що нового підготував Мін`юст для недобросовісних батьків — читайте у коментарі Третього дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги!

1. Права дитини з інвалідністю або тяжким захворюванням — захищено! Відтепер несплата аліментів понад 3 місяці на утримання дитини з інвалідністю або дитини, яка хворіє на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, а також дитини, яка отримала тяжкі травми, потребує трансплантації органа, або паліативної допомоги, тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин.

2. Продовжуєш ухилятись від свого батьківського обов`язку? Працюй більше! Відтепер та особа, яка протягом року повторно ухиляється від сплати аліментів, виконуватиме суспільні роботи на строк від 240 до 360 годин.

При цьому, під повторністю слід вважати ухилення особи від сплати аліментів протягом 2 місяців з дня відбуття адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт.

3. Не хочеш працювати? Тоді до тебе буде застосовуватиметься адміністративний арешт! Якщо особа, до якої застосовано адміністративну відповідальність у вигляді виконання суспільно-корисних робіт за злісне ухилення від сплати аліментів, не прибула до місця виконання суспільно корисних робіт протягом двох днів з дати, яка визначена у відповідному направленні, без поважних причин, відмовилась від виконання визначених суспільно корисних робіт, або з`явилась на місце виконання таких робіт у стані алкогольного, наркотичного або токсичного сп'яніння, то до такої особи застосовуватиметься адміністративний арешт строком до 10 діб.

Слід зазначити, що поважними причинами є хвороба особи та інші документально підтверджені обставини, що фактично позбавляють можливості порушника прибути для відпрацювання суспільно корисних робіт.

4. Маніпулюванню виїздом дитини за кордон — ні! Відтепер той з батьків, з яким за рішенням суду визначено або висновком органів опіки та піклування підтверджено місце проживання дитини, самостійно вирішує питання про виїзд дитини за кордон на строк, що не перевищує одного місяця.

До того ж, той з батьків, з яким за рішенням суду визначено або висновком органів опіки та піклування підтверджено місце проживання дитини, самостійно вирішує питання перебування дитини за кордоном на строк, що перевищує один місяць у разі:

- заборгованості зі сплати аліментів за 4 місяці, підтвердженої довідкою про наявність заборгованості зі сплати аліментів;

- заборгованості зі сплати аліментів на дитину з інвалідністю або тяжким захворюванням понад 3 місяці, підтвердженої довідкою про наявність заборгованості зі сплати аліментів.

5. Бажаєш зайняти керівну посаду державної служби? Спочатку виконай свій батьківський обов`язок перед дитиною! Відтепер на посаду державної служби категорії «А» або «Б» не може вступити особа, яка має заборгованість зі сплати аліментів понад 6 місяців.

Крім того, для осіб, які беруть участь на зайняття вакантних посад державної служби категорії “А” та”Б”, обов`язковим документом для подання конкурсній комісії, є заява про відсутність такої заборгованості.

6. Строк видачі довідки про наявність заборгованості зі сплати аліментів зменшено! Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем на вимогу стягувача протягом 3 робочих днів. Раніше така довідка видавалася протягом 10 днів.

Проте, це лише деякі зміни.

Нагадаємо, що до другого пакету законопроектів в рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває входять:

-Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми» (№8294 від 19.04.2018);

- Закон «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України» (№8295 від 19.04.2018);

-Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» (№8296 від 19.04.2018).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Владимир  (17.08.20 18:19): Закон не действует. Безпрозваный Руслан 6 лет не платит алименты г.Херсон. Відповісти | З цитатою
Алёна  (05.07.18 16:59): а что будет со средними неплательщиками которые платят регулярно но не в полном обьеме? (вместо 8тыс. по суду - только 4, половина) набегает долг а ребенку с нынишними ценами не игрушек не купить нормальных не еды нормальной, про одежду уже молчу ((( Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Карантин  (05.07.18 16:54): Избыточно эмоциональная статья, особенно по сравнению со статьями об убийствах, например. Тем более, что это статья вроде как от юристов, не хватает профессионализма в слоге. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті