Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині завершується відновлення однієї з приток річки Оріль

На Дніпропетровщині завершується відновлення однієї з приток річки Оріль

У Магдалинівському районі завершують розчистку річки Заплавка – притоки Орілі. Водну артерію відновлюють вперше в історії. Тепер глибина сягає двох з половиною метрів. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Охорона навколишнього середовища на Дніпропетровщині – одне із завдань Президента України Петра Порошенка. 2017-го ОДА реалізувала в області понад 20 екопроектів, продовжуємо роботи й цьогоріч. Один з пріоритетних напрямків – розчистка річок по всій області», – розповів Валентин Резніченко.
Річка Заплавка у Магдалинівському районі – притока Орілі. Десятки років тому водойма замулилась і заросла очеретом.

«Річку я пам’ятаю з дитинства – вона була повноводна, там водилось багато риби. З часом вона перетворилась в болото, заросла очеретом – глибина не доходила й до метра», – пригадав житель села Чернеччина Магдалинівського району Валентин Мурчич.
У 2017 році ДніпроОДА розпочала реалізацію проекту з розчистки Заплавки. Нині роботи на фініші – підрядники оновили близько 12 км водойми, повністю очистили дно від мулу, відремонтували дамбу.

«Тепер річка буде жити новим життям! Вона стає повноводною – її глибина сягає до 2,5 метрів, відновилась течія, з’явилась риба, лебеді та дикі качки», – сказав громадський діяч Чернеччини Микола Мурчич.
Незабаром підрядники розчистять останні півтори сотні метрів річки, реконструюють переливні споруди, які підтримуватимуть рівень води. Завершити всі роботи планують вже до кінця року.

У майбутньому планують розчистити й інші притоки Орілі та створити Національний природний парк «Орільський».








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


ЧириПаха  (16.07.18 11:59): БЕРЕГИТЕ ПРИРОДУ,- МАТЬ ВАШУ!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті