Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
10:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У мерії Дніпра розповіли про сімейні форми виховання, розвиток наставництва та патронату

У мерії Дніпра розповіли про сімейні форми виховання, розвиток наставництва та патронату

У Дніпрі за дев’ять місяців поточного року без батьківського піклування залишилося 147 дітей. Іще 22 дитини на початок звітного року не були влаштованими.

Понад 50% зі 169 дітей потрапили у сімейні форми виховання, а саме: 69 – передано під опіку, 15 – усиновлено, 6 дітей влаштовано у прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу. Решта діток перебувають у закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, лікарнях. Про це під час прямої телефонної лінії третього жовтня повідомила начальник управління-служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ганна Довготько.

Вона нагадала: у рамках реалізації національної стратегії реформування системи інтернатних закладів на 2018-2026 роки, яка передбачає повну відмову від інтернатів і перехід до виховання дітей у родині або середовищі, наближеному до сімейного, у місті створена міжвідомча робоча група із впровадження сімейно орієнтованих послуг для дітей та родин.

«Усі члени групи пройшли відповідне навчання, розпочинається предметна робота з поступової реалізації реформи, під яку у Дніпрі підпадають два центри соціально-психологічної реабілітації», – сказала начальник управління-служби.
Ганна Довготько також додала: у місті впроваджується послуга наставництва. Це добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя. Наставник для дитини – це старший товариш, друг і порадник.

У листопаді обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд «Максимум» планує провести курс підготовки для 7 осіб, які виявили бажання стати наставниками для дітей, котрі мешкають в інтернатних закладах.

Водночас патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. У патронатній родині дитина має право мешкати не більше 3 місяців. На кожну дитину, влаштовану в сім’ю патронатного вихователя, виплачується соціальна допомога – п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

Щоб стати наставником або взяти дитину під патронат, необхідно звернутися до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (9)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті