Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині розчистили вже майже 23 км річки Мокра Сура

На Дніпропетровщині розчистили вже майже 23 км річки Мокра Сура

Дніпропетровська облдержадміністрація розчищає річку Мокра Сура. Підрядники вже відновили майже 23 км водойми у Дніпровському та Солонянському районах. Глибина тепер сягає 2,5 метрів, ширина – до 15. Такі роботи – вперше за десятки років. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Покращення стану екології на Дніпропетровщині – завдання Президента України Петра Порошенка. Розчищаємо та зариблюємо річки, відновлюємо озера та ставки по всій області, ліквідуємо підтоплення населених пунктів», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
Розчистку Мокрої Сури розпочали 2017-го. За цей час оновили майже 23 км водойми у Дніпровському та Солонянському районах. Підрядники розчистили дно від мулу та укріпили береги.

«Води раніше майже не було – лише очерет та мул. Зараз глибина річки – до 2,5 метрів, ширина – до 15 м», – сказав представник підрядної організації Сергій Дражевкін.
Нині роботи – на фініші. Земснаряд та екскаватор працюють поблизу села Сурсько-Клевцеве. Там встановили водопропускну споруду.

Така масштабна розчистка – вперше за десятки років.

«Добре, що річку нарешті розчищають. Ми з нетерпінням очікуємо, коли роботи завершаться, – поділився власник дачного будиночку поблизу Мокрої Сури Володимир. – Я рибалю тут час від часу. Карасі є, судаки. Маю надію, що річка тепер житиме новим життям».
Завершення робіт з розчистки – вже у 2018-му.







Gorod.dp.ua на Facebook.


Денис  (23.10.18 21:23): Отмывка бабосов...
По 3 раза чистили а речку все равно замулело...
Землю на берег ложили а не вывозили ...
И многие жалуються что колодцы пустые
А за подключения к водопроводу просят от 10000 тыс грн и выше...
Отмывка бобла и тупость председателя ...
Відповісти | З цитатою
Селянин  (23.10.18 13:57): Суки в колодцах вода ушла. Лет 25 никого не топило возле р. Мокрая Сура Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті