Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській ОДА український футболіст Руслан Ротань презентував автобіографічну книгу

|«« «« »» »»|

Не зі шкіряним м’ячем, а з власною книжкою. Екс-півзахисник «Дніпра», «Динамо» й національної збірної, а наразі – один із тренерів донецького «Олімпіка» Руслан Ротань презентував у Дніпропетровській ОДА автобіографічне видання.

Воно – про кар'єру, друзів і ФК «Дніпро». За словами футболіста, це його перший письменницький досвід. Сподівається, головні судді – читачі – не будуть надто упередженими.

«У будівлі облдержадміністрації давно стали традиційними зустрічі з творчими особистостями: письменниками, поетами, блогерами, акторами. Наразі до адмінустанови завітав відомий український футболіст Руслан Ротань. Щоправда, не з футбольним м’ячем, а з автобіографічним виданням. Книжка – про знайомі й незнані сторінки життя спортсмена», – розказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
«Руслан Ротань: #29» – такою книгою легендарний український футболіст вирішив підсумувати свою кар'єру гравця. Каже, присвятив видання сторіччю ФК «Дніпро».

«Приємно бути вдома, у Дніпрі. Вдвічі приємніше – презентувати тут книгу. Це спроба розказати про свою кар’єру, футбольних друзів, тренерів. У такий спосіб бажаю зберегти пам’ять про легендарну дніпровську команду. Вірю, вона ще не просто гратиме на світовій арені, а виграватиме кубки. Сподіваюся, книга сподобається вболівальникам», – сказав автор.
Книжка народилася за чотири місяці. Відверті спогади з кольоровими фото зайняли більш ніж 300 сторінок. В якості редактора, рецензента й критика виступив політолог і футбольний фанат Максим Андрущенко.
«Я давно виношував ідею написати «спортивну книгу» – Максим також. Тож наші прагнення збіглися, – розказав футболіст. – Думки записував на чернетці – Максим оформлював їх у художню форму. Генерувала ідеї і дружина Христина. У такому творчому тандемі зазвичай творили вечорами, так би мовити, разом знову проживали долю «Дніпра».
Руслан зізнався, на футбольному полі, безперечно, почувається впевненіше, ніж у письменницькому амплуа. Але переконаний, і літературний досвід стане йому в нагоді. Коли взяв у руки перший надрукований екземпляр книги, емоції накрили з головою.
«Так ось яка ти!» – вигукнув я на радощах. Просто не вірилося, що ми нарешті це зробили. Емоції зашкалювали», – поділився Ротань.
Наклад – 2 тисячі примірників. Проте автор переконаний, це тільки початок. У творчих планах – видати додатковий тираж і навіть зняти документальний фільм.

На творчому вечорі з кумиром – Юлія Нестерець з сином Платоном. Говорять, хотіли «доторкнутися до легенди».

«Книга Ротаня – корисне чтиво для юних футболістів. Це не просто приклад, як звичайний хлопець став зіркою, а мотиватор – що робити, аби досягти висот», – вважає жінка.
Усі, хто прийшов на зустріч, могли поспілкуватися з автором, взяти автограф, сфотографуватися і придбати книжку. Серед фанатів – і 14-річний Михайло Касімов.
«Вперше спробував пограти у футбол у п’ять років. З тих пір затягнуло, – розказав хлопець. – Книгу Ротаня обов’язково прочитаю і спробую стати таким же успішним, як він».
Найближчим часом видання «Руслан Ротань: #29» презентують у Києві та Полтаві.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Petro  (13.12.18 13:20): Molodesh,prodolshaet shizni tvorcheskoi lichnosti,zdorovija i uspexov vo vsem. S uvasheniem Petro,bolelichik "Dnepra". Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті