Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 07 червня 2024
20:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У мерії Дніпра розповіли, яких заходів вживатимуть для боротьби з амброзією

У мерії Дніпра розповіли, яких заходів вживатимуть для боротьби з амброзією

Депутати міської ради Дніпра нещодавно ухвалили програму з виявлення, локалізації та знищення амброзії полинолистої та інших алергенних бур’янів. Програма розрахована на п’ять років. Її загальне фінансування – 84 млн грн. Зокрема, цього року з міського бюджету планується виділити 25 млн грн.

Стратегія локалізації та ліквідації амброзії включає комплекс заходів і методів. Серед них і вже звичні, як, наприклад, механічне скошування рослин, і такі, що раніше не застосовувалися. Йдеться про обприскування біоактивними речовинами (не гербіцидами) територій, де немає житлової забудови.

Вперше у рамках згаданої програми місто планує придбати так звані пилкові пастки, які допомагатимуть контролювати вміст пилку у повітрі та визначати, звідки саме його несе вітер.

«Ці пастки зможуть значно полегшити роботу медичних працівників, оскільки буде відомо, на який пилок у той чи інший період іде алергічна реакція, й можна буде передбачити сплески захворюваності. Такі прилади можуть працювати в радіусі 40 км. Їх у місті плануємо встановити два – на лівому та правому берегах», – розповів під час прямої телефонної лінії 27 лютого директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко.
Серед заходів програми – «вакцинація» дітей і дорослих, які мають хронічну алергію на амброзію у тяжкій стадії протікання. Для цієї категорії пацієнтів процедура буде безкоштовною.

Під час прямої телефонної лінії представник мерії також наголосив: у боротьбі з амброзією значно посилиться контроль за балансоутримувачами територій. На тих, хто ухилятиметься від догляду за прилеглими ділянками, чекають штрафи – як за порушення правил благоустрою. Максимальне стягнення для містян – 1360 грн, для підприємців – 1750 грн.

«У зв’язку з цим проводитимемо інформаційно-роз’яснювальну роботу, зокрема, з представниками ОСББ, органів самоорганізації населення, квартальних комітетів щодо утилізації амброзії на їхніх територіях. Звісно, переважний обсяг робіт у місті робитимуть комунальні служби. Однак балансоутримувачі тих чи інших територій повинні самостійно за ними доглядати», – наголосив Олег Семенко.

Виявивши амброзію, містяни можуть звертатися на гарячу лінію мерії Дніпра: +38 (056) 732 12 12, +38 (095) 732 12 12, +38 (096) 732 12 12, +38 (073) 732 12 12.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Vertolet  (28.02.19 11:46): около школы №147 целое поле! и никто его не косит, отдайте это землю церкви что-ли, которая рядом, хоть мусора не будет, может и амброзии тоже. Відповісти | З цитатою
травка  (27.02.19 21:42): за 84 ляма я сам вырву амброзию по всей области! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
333  (27.02.19 19:35): Сначала мы приобретем ловушки (это года 2)
Затем их установим (1 год)
Затем настроим (1 год)
Затем получим результат пыльцы (1 год)
Сравним показатель с нормой (1 год)
Отправим ловушки на калибровку (1 год)
Откалибруем (1 год)
Установим после калибровки (1 год)...
И так далее по кругу.
Просьба не стирать, а записать мой прогноз.
Відповісти | З цитатою
Leizure  (27.02.19 19:22): В моем дворе каждый год из амброзии сплошной ковер.Наш жилсервис не утруждает себя даже уборкой территории двора, а не то что уничтожением карантинного сорняка. Дозвонится к мастеоу невозможно Никто не берет трубку. Единсвенный телефон, где отвечают это диспетчерская. Но опять же, они дают номера молчащих телефонов. А посколько страна должна знать своих героев, то то Жилсервис 2 на ул. Жуковского 4 Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (18)

•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  12 сміттєзвалищ вже ліквідували з початку року у Дніпрі (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті