Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У 2018 році Дніпропетровщина збільшила експорт до країн Європи на понад 20%

У 2018 році Дніпропетровщина збільшила експорт до країн Європи на понад 20%

Дніпропетровщина укріплює економічні відносини з Європою. За підсумками 2018-го експорт товарів до європейських країн збільшився до 2,9 млрд доларів. Порівняно з 2017 роком обсяги зросли на 21%.

Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Україна робить ставку на європейські ринки. Торгівля з країнами ЄС – це приклад швидких та докорінних змін. Євросоюз за останні чотири роки став надійним торговим партнером і Дніпропетровщини. На експорт в Європу область продає третину вироблених товарів і послуг», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

До Європи підприємства області наростили поставки, зокрема, руди, чорних металів та виробів з них, нафтопродуктів, мінеральних добрив.

У ТОП-5 торгових партнерів Дніпропетровщини – Польща, Угорщина, Словаччина, Чехія й Італія.

Частка Європи в імпорті підвищилася майже на 1,8 млрд доларів, або на 7%.

Зростання імпорту відображає потребу регіону у виробничому обладнанні, медикаментах, паливі, полімерних матеріалах, автомобілях, папері та картоні.

Домінуючі позиції в долі імпорту товарів посідають Польща, Італія та Німеччина. Остання – беззаперечний лідер серед країн ЄС, які постачають в область послуги.

У 2018-му зовнішньоекономічний оборот Дніпропетровщини з ЄС склав 4,7 млрд доларів. На область припадає 9,4% загальноукраїнського торговельного обороту з європейськими країнами.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр_2  (09.04.19 06:12): Нефтепродукты откуда на экспорт?
Да и весь экспорт сырье.
Не идут западные производители в страну,
потому что все у нас построено на кумовстве и взяточничестве.
Відповісти | З цитатою
обалдеть  (04.04.19 16:43): достижение, экспорт сырья, вот если бы написали об экспорте: сельскохозяйственной техники (привет комбайновому заводу), электроники и бытовой техники (привет концерну "Весна" и ДМЗ), мебели (привет Днепропетровской мебельной фабрике), шин (привет Днепропшине), ну и как верх всего высокотехнологичной космической продукции (привет Южмашу), вот это был бы предемет гордости, а вот сырьевой фигни в любой стране третьего мира навалом. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Днепропетровск  (04.04.19 14:23): Экспорт раб силы в Польшу? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті