Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Модерна, яскрава, європейська: прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Солонянську опорну школу

|«« «« »» »»|

Яскраві і теплі класи, сучасне обладнання і зручні меблі, вільний Wi-Fi і буккросинги. А ще – перший в Україні інклюзивно-ресурсний центр і потужна спортивна база. Все це – в опорній школі Солоного. У 2018-му її реконструювала Дніпропетровська облдержадміністрація. Тепер заклад – один з кращих в Україні.

У яких умовах навчаються діти побачив і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Дніпропетровщини.

Реконструкцію Солонянської опорної школи №1 Дніпропетровська ОДА завершила навесні 2018-го. Навчальний заклад став одним з найяскравіших прикладів децентралізації в області.

«Нині школа в Солоному - одна із кращих в Україні. Вона відповідає сучасним європейським стандартам. Тут нове все - від системи опалення до меблів і обладнання. Прагнемо, аби наші діти навчалися в комфортних умовах і отримували гідну освіту», - сказав радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.
Перевтілення величезна будівля зазнала і зовні, і всередині. Тепер вона відповідає європейським стандартам. Школа – із новими покрівлею, вікнами, комунікаціями. Яскрава та утеплена.

Всередині – затишні коридори. Є вільний Wi-Fi та зони відпочинку. Для найменших – сухий басейн.

«Мені дуже подобається в нашій школі. Особливо класні планшети та інтерактивні дошки», - сказав учень 1 класу Солонянської опорної школи Стас Олійник.
У школі – 5 буккросингів. Там учні можуть обрати книжки сучасних авторів або взяти класичну літературу. У класах – яскравий дизайн. Є зручні парти та інтерактивні дошки. Вчитися стало цікавіше.
«Після реконструкції школи й осучаснення обладнання, заняття стали більш змістовними і цікавими. Ми отримали три нових комп’ютерних класи, 19 інтерактивних комплексів, для першачків – планшети і набори конструктора «Lego», – розповів директор Солонянської опорної школи Володимир Сергієнко.
Осучаснили і кабінети природничого циклу – фізики, хімії, біології. Учні можуть перевірити теоретичні знання на практиці.
«Тепер ми проводимо лабораторні роботи, експерименти. Як результат – призові місця на всеукраїнських та обласних конкурсах», – сказала викладач біології Солонянської опорної школи Інна Пушко.
Актова зала – простора і світла. Спортивна зала – із роздягальнями та душовими. Підлога і стіни – із м’яким покриттям, яке дозволяє уникнути травм.
«Мені все дуже подобається. Школа неймовірно гарна, все зручно. Тут купа різних кольорів, це супер», - сказала учениця 8 класу Солонянської опорної школи Вікторія Журавльова.
Школа комфортна і доступна для всіх дітей. Тут працює перший в Україні інклюзивно-ресурсний центр. Для особливих дітей – кімната лікувальної фізкультури з інтерактивною підлогою.

Поряд зі школою облаштували потужну спортивну базу – велике та маленьке футбольні поля, волейбольний і баскетбольний майданчики, легкоатлетичні доріжки, ворк-аут зону.

У Солонянській школі навчаються близько 750 учнів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Abyss  (10.04.19 11:40): ну и кому стало хорошо от того, что этот жи.дёнок приехал? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті