Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
16:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Учням Іларіонівської опорної школи подарували триста книжок для нового буккросингу

|«« «« »» »»|

Замість гаджетів – паперові книги, замість віртуальної реальності – захопливий книжковий світ. В Іларіонівській опорній школі облаштували куточок буккросингу.

Яскрава міні-бібліотека з'явилась на нещодавно відремонтованому третьому поверсі закладу. У подарунок від Дніпропетровької облдержадміністрації школярі отримали 300 новеньких книжок.

В учнів Іларіонівської опорної школи – подвійне свято. По-перше - на третьому поверсі їх рідного навчального закладу завершили ремонт. Діти повернулись на заняття у вже новенькі відремонтовані класи. Не менш вагомий - і другий привід дитячої радості. У школі наповнили книжками перший куточок буккросингу.

«Ще один буккросинг у ще одній реконструйованій школі. Такі куточки для читання в Іларіонівській опорній школі будуть на кожному поверсі, - сказав радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. - Сьогодні привезли до нового буккросингу перші 300 книжок. Хочемо, аби діти кожного навчального закладу Дніпропетровщини мали безкоштовний доступ до будь-яких знань. Для цього, зокрема, даруємо книги».

Українська та світова класика, сучасна художня література, фантастика та пригодницькі романи, словники та підручники. На поличках – якісна література на будь-який смак.

«Рада, що у нашій школі з'явився буккросинг. Сучасні діти дуже залежні від гаджетів, постійно сидять у телефонах, а тут можна взяти і почитати справжню книжку, - сказала учениця Іларіонівської опорної школи Олена Тимошенко. - Особисто я читаю не дуже багато. Але побачила, що нам привезли безліч цікавих примірників, і захотілося щось обрати для себе».

«Генератор ідей у нас завжди - молодь. Діти і запропонували облаштувати буккросинги. Гортаючи сторінки книги, хоча б на хвильку поринаєш в інший світ, мандруєш, знайомишся з персонажами», - поділилася в.о. директора Іларіонівської опорної школи Катерина Філатова.

Правила буккросингу прості: можна взяти з полички будь-яку книгу, але взамін – поставити іншу.

«Мені подобається сама ідея буккросингу – що можна принести свою книжку та обміняти її на будь-яку іншу. Тепер на перервах будемо читати», - зізналась учениця Іларіонівської опорної школи Тетяна Хорунжа.

В Іларіонівській школі планують створити шість куточків буккросингу, по два – на кожному поверсі.

За чотири роки Дніпропетровська ОДА відкрила понад 70 буккросингів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Иван  (11.04.19 10:27): Всего одна книга на русском. При том что русский - родной язык большинства детей. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті