Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі проходить VII Міжнародна конференція «Космічні технології: сьогодення і майбутнє»

У Дніпрі проходить VII Міжнародна конференція «Космічні технології: сьогодення і майбутнє»

У Конструкторському бюро «Південне» розпочала роботу VII Міжнародна конференція «Космічні технології: сьогодення і майбутнє». Вона триватиме чотири дні — з 21 по 24 травня. Представницький науковий форум, організаторами якого виступають КБ «Південне», Державне космічне агентство України й Міжнародна академія астронавтики, у нинішньому році присвячується 65-річчю КБП.

Учасники конференції — понад 500 вчених, розробників та виробників ракетно-космічної техніки й космічних систем із Білорусі, Великобританії, Німеччини, Італії, Іспанії, Казахстану, Китаю, Кувейту, Литви, Мексики, Польщі, США, Туреччини, України, Франції, Швейцарії та Південної Кореї.

21 і 24 травня передбачено спілкування вчених у формі пленарних засідань та «круглих столів», а 22 і 23 травня працюватимуть сім секцій: «Сучасні та перспективні ракетно-космічні комплекси, ракети-носії, їх компоненти та системи», «Сучасні та майбутні космічні супутникові системи, технічний вигляд сучасних супутників і космічних апаратів», «Перспективні ракетні двигуни та енергетичні установки», «Матеріали і технології», «Космос для людства», «Наземні комплекси, стартове обладнання та їх експлуатація» та «Дослідження Місяця і асоціація «Місячне село».

У рамках конференції також пройдуть засідання круглого столу «Супутникові технології КБ «Південне» та круглого столу ректорів провідних вищих навчальних закладів України «Університетська наука — космосу», рада асоціації високотехнологічних підприємств України «Космос» та друга координаційна зустріч представників Національної академії наук України, Національної академії наук Республіки Білорусь і КБ «Південне».

На конференцію представлені 320 доповідей, що присвячені актуальним проблемам розробки та створення ракет-носіїв, рідинних і твердопаливних ракетних двигунів, космічних апаратів, наземних стартових комплексів, нових технологій та матеріалів, а також гуманітарних питань космічних досліджень.

Учасники конференції обговорять найважливіші питання і завдання, які стоять перед світовим космічним співтовариством, та й перед людством у цілому. Адже в епоху глобалізації космічна галузь стає одним із пріоритетних напрямків діяльності в більшості країн світу, а космічні технології міцно увійшли в наше повсякденне життя, яке вже неможливо уявити без засобів космічного зв'язку, навігації, супутникового телебачення і т.д.

Перша Міжнародна конференція «Космічні технології: сьогодення і майбутнє» відбулася в Дніпрі у 2007 році. З тих пір цей форум проходить з періодичністю один раз на два роки.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Иван  (22.05.19 11:04): Осталось только форумы проводить. И лицезреть Кучму с кислой рожей. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті