Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Після запуску водоводу Кривий Ріг-Веселе понад 2 тисячі селян забули про проблеми з водою

|«« «« »» »»|

Що таке постійні прориви та життя без води забули мешканці шести сіл Криворізького району. Уже рік вони мають стабільне водопостачання. Адже Дніпропетровська ОДА реконструювала водовід Кривий Ріг-Веселе.

Про це розповів голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Вода з-під крану – звичне явище для більшості українців. Водночас досі є населені пункти, де існують проблеми з водопостачанням. Щоб покращити життя людей, будуємо нові та реконструюємо старі водоводи на Дніпропетровщині. Безперебійною питною водою забезпечили понад 400 тис жителів регіону», – розповів голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Рік тому Дніпропетровська ОДА оновила 60-річний водовід, що тягнувся від Кривого Рогу до села Веселе. Прогнилі металеві труби замінили сучасними поліетиленовими. Для безперебійної роботи звели дві водонапірні вежі та насосну станцію, змонтували 14 технологічних колодязів.

Уже рік зі стабільним водопостачанням живуть мешканці шести сіл Криворізького Району: Веселого, Львова, Новомар'янівського, Нового Шляху, Нової Зорі та Бурлацького. Це – понад 2 тис людей.

Скільки себе пам'ятає у Веселому живе Лідія Шевцова. Жінка каже, вперше може без проблем і попрати вдома, і помити посуд, і полити городину.

«Коли на водоводі траплялися пориви, то тижнями сиділи без води. Її підвозили бочками до двору, доводилося економити. А тепер проблем немає: коли хочу, тоді миюся. Онуки як приїжджають у гості, то теж задоволені, що воду відрами носити не треба», – поділилася Лідія Михайлівна.

Чимале господарство тримає Володимир Марченко. Води на нього, каже чоловік, потрібно багато: і худобу напоїти, і полити грядки, і «попоратись» удома. Із жахом Володимир згадує часи, коли доводилося їздити за водою до сховища.

«Води постійно не було, а якщо і з'являлася, то ледь цибеніла. Увечері навіть відро не вдавалося набрати. До того ж, вода була дуже поганої якості. Пити її взагалі не можна було. А зараз і тиск у трубах є, і вода чиста», – розказав Володимир Марченко.

За чотири роки Дніпропетровська ОДА оновила та збудувала понад 55 водоводів. Загалом – 430 км водних «артерій».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті