Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У найбільшій школі Перещепинської громади стартувала реконструкція

|«« «« »» »»|

Великій школі – масштабне оновлення. Реконструкція стартувала в опорному закладі №1 міста Перещепине. Від старої будові лишаться самі стіни.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Яскраві, технологічні, затишні та доступні. Такі школи створюємо на Дніпропетровщині. Робимо все, щоб учні з посмішкою заходили до класів, а викладачі з радістю йшли на роботу. Нині оновлюємо понад 30 навчальних закладів регіону. Взялися й за реконструкцію школи №1 в місті Перещепине Новомосковського району», – сповістив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
Перещепинську опорну школу відкрили у 1973 році. Відтоді – жодного оновлення. Нині заклад «переживає» першу масштабну реконструкцію.
«Із цією школою пов’язане все моє життя: я тут навчалася, тут і працюю. Хочеться, щоб наш заклад був таким же красивим, як відремонтовані школи в Петриківці чи Юр’ївці. І щоб наші діти нарешті вчилися в сучасних класах із новітнім обладнанням», – розповіла директорка школи №1 Таїса Малиновська.
Підрядники демонтують старі вікна та двері. На четвертому поверсі роблять стяжку підлоги – її заливають цементом та вирівнюють.
«Завдяки ремонту в моїй школі відбудуться неабиякі зміни. Вони важливі, адже ми наслідуємо європейські традиції. Хочу побачити абсолютно новий модернізований заклад. Щоб він був таким, як провідні школи нашої області: з Інтернетом, прозорими дверима», – поділився учень 11-го класу Артур Коваленко.
Незабаром ремонтники візьмуться за фасад – його укріплять металевим каркасом. Потім – утеплять та почнуть обшивати різнокольоровою плиткою.
«У майбутньому бачу школу затишною та «живою»: щоб діти в ній були активними, а педагоги креативними», – зауважив педагог-організатор Костянтин Чорний.
Новим буде заклад і всередині: у коридорах створять ігрові зони, кабінети зроблять затишними. Осучаснять спортивну та актову зали, їдальню. Школу пристосують для дітей із інвалідністю: обладнають пандуси, відкриють ресурсну кімнату та медіатеку.
«Навчаюсь у цій школі лише рік, але встигла її полюбити. Дуже задоволена тим, що заклад стрімко оновлюється. Після канікул мрію прийти в сучасну школу: із новітнім обладнанням для дослідів та яскравими коридорами й класами», – сказала одинадцятикласниця Аня Кривець.
Школа №1 у Перещепиному – найбільша в громаді. У закладі – понад 550 учнів.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Олёна  (21.06.19 11:34): все эти школы являются баловством и тратой бюджета. Раньше при церквях грамоте учили и народ лучше жил, чем сейчас. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті