Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ДТЕК завершив будівництво Приморської ВЕС потужністю 200 МВт

ДТЕК завершив будівництво Приморської ВЕС потужністю 200 МВт

ДТЕК завершив будівництво Приморської вітроелектростанції, однієї з найбільших в країні. 52 турбіни вітропарку загальною потужністю 200 МВт почали генерувати екологічно чисту енергію.

«ДТЕК – найбільший національний інвестор в «зелену» енергетику України. Ми вже інвестували в будівництво 1 ГВт сонячних та вітрових електростанцій 1 млрд євро, – зазначив Максим Тімченко, генеральний директор ДТЕК. – Наші партнери в проєктах ВДЕ – світові лідери машинобудівництва, фінансові інституції. Ефективне партнерство дозволяє залучати в країну іноземні інвестиції, передові технології, досвід та експертизу. Це збільшує довіру до України, мотивує нових інвесторів вкладати в економіку нашої країни. Запуск Приморської ВЕС – це черговий внесок компанії у зміцнення енергетичної незалежності країни, покращення довкілля та життя громад».

Станція буде генерувати 700 млн кВт∙г «зеленої» електроенергії щороку. Цього достатньо для забезпечення потреб в електроенергії 360 тис. квартир, або приватних будинків. Також станція буде сприяти зниженню викидів СО₂ в атмосферу на 750 тис. тонн щорічно.

На Приморській ВЕС реалізовані унікальні технічні рішення, які дозволяють експлуатувати обладнання з максимальною ефективністю. На ВЕС працює перша в Україні діджитальна підстанція. Одинична потужність кожної вітротурбіни виробництва компанії GE – 3,8 МВт.

Інвестиції в проєкт Приморської ВЕС склали 321 млн євро, з яких 180 млн євро – це позикове фінансування від німецьких банків під гарантії експортно-кредитних агенств Euler Hermes (Німеччина) та CESCE (Іспанія).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті