Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов: Поки держава недофінансовує медичну галузь, місто підставляє лікарням плече

|«« «« »» »»|

У лікарнях Дніпра є близько сотні рентгенодіагностичних апаратів, однак деякі з них працюють уже майже пів століття. Водночас нині Державна інспекція ядерного регулювання України забороняє плівкові флюорографи. Тож місто поступово замінюватиме це устаткування.

Наприкінці минулого року коштом міського бюджету у лікарню № 16 придбали цифровий рентгенодіагностичний апарат. Вартість сучасного приладу італійського виробництва становить 3,5 млн грн.

«Поки держава недофінансовує медичну галузь, є нестача субвенції, місто підставляє лікарням плече. І хоча ми не зобов'язані цього робити, лише на один заклад, де ми зараз знаходимося, ми виділили близько 20 млн грн. Адже це – здоров'я та життя містян. Ми і надалі допомагатимемо нашим лікувальним закладам, продовжуватимемо фінансування – незалежно від того, як держава виконуватиме, я вважаю, своє конституційне та інституціональне зобов'язання щодо охорони здоров'я», – заявив міський голова Дніпра Борис Філатов 23 січня під час відвідин лікарні № 16.

Мер також додав, що мав з цього приводу непросту розмову з профільною міністеркою Зоряною Скалецькою. Новий апарат повністю заміняє функції рентгена і флюорографа, котрі стоять тут ще з середини 80-х років минулого століття. Він не лише виключає використання плівки, а й у понад удвічі збільшує кількість проведення досліджень. Після того, як будуть отримані необхідні документи на використання обладнання, за добу можна буде обстежувати близько 150 пацієнтів.

Крім цього, у лікарні також замінили деякі меблі. Зокрема – ліжка, що регулюють положення пацієнта.

Лікарня № 16 є багатопрофільним закладом. Це – десять різних відділень, одне з яких спеціалізується на хірургії кисті та обслуговує мешканців 5 областей України.

«Наша лікарня в плані рентгенобслуговування та флюорографії обслуговує майже половину правого берега: весь Шевченківський, Соборний та прилеглі райони. Потреба у цьому апараті була надзвичайною, оскільки до нас приходить велика кількість людей. Старі ж апарати дуже довго проводили дослідження. Завдяки цифровому апарату лікар відразу на екрані бачить чи наявна у пацієнта патологія. Покращується і якість знімка», – сказав генеральний директор лікарні № 16 Олег Хасілєв.

Gorod.dp.ua на Facebook.


вторник  (28.01.20 13:22): А можно узнать в каком кабинете находится цифровой рентгенодиагностический аппарат. В травмпункте 16 больницы не наблюдается и в кабинете флюраграфии 16 поликлиники тоже. Где можно в 16 поликлинике сделать цифровую флюрографию, а не на совдеповском старье??? Відповісти | З цитатою
город  (27.01.20 21:12): Был случай.
Подарил бизнесмен городской больнице современный аппарат для зрения. В новостях показали. Прошло время. Аппарат куда-то увезли, никто не знает куда. Наверное переехал в какую-то частную клинику. Вот такой подарок.
Грустно.
Відповісти | З цитатою
горожанин  (27.01.20 20:57): Новые аппараты можно приобрести, но старые в утиль нельзя вывозить. Старые проработали и ещё проработают. А новые кто знает?
Сейчас хотят убедить, что количество больниц вредит здоровью горожан или в этом духе. Поэтому очень бдительно надо было бы отслеживать куда вывозят оборудование. Сокращают врачей. Грустно.
Відповісти | З цитатою
Кризис  (24.01.20 13:24): Вся эта Гиднисть хуже Перестройки !!! Что бы страна так не любила своих жителей ... 🔯 Відповісти | З цитатою
ОДА  (24.01.20 09:57): Кричал ,воевал за передачу из области а теперь заныл.. Відповісти | З цитатою
Валентина  (24.01.20 05:42): Какого куя закрываешь половину Игреньской психушки? Что бы психи по улицам бегали? Відповісти | З цитатою
Ч  (24.01.20 01:42): Он что, противопоставляет себя и свою Ко, государству? Новоиспечённый сепаратор? Или так журналисты подают?
Должен Боря петь в унисон с центральной властью, с Петей же получалось! Или когда денег меньше, то и любви к отчизне тоже? А как же патриотизм, который жуёт большенство граждан?
Відповісти | З цитатою
Павел Днепр  (24.01.20 00:47): Жирный хрячок Олег Хасилев явно от голода пухнет бедолага. Морда как солнце чуть не треснет надо ей помочь. Відповісти | З цитатою
Город  (24.01.20 00:38): Надо закрыть ещё пару больниц, Відповісти | З цитатою
1  (23.01.20 22:42): А ничего, что все больницы города - это коммунальные предприятия горсовета или облсовета? Так что нечего здесь блаблабла про поставки из бюджета. Из бюджета только зарплаты врачам платяться, все остальное из местных бюджетов. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті