Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпрі переробляють ялинки на вторинну сировину

|«« «« »» »»|

У Дніпрі триває утилізація новорічних ялинок. Їх організовано збирають на 63 майданчиках по всьому місту. На точках з великим обсягом дерев спеціальна техніка одразу переробляє ялинки на тріски.

Про це 24 січня під час виїзної пресконференції розповів начальник управління з експлуатації житлового господарства Дніпровської міської ради Віталій Слєпцов.

«Чинне законодавство забороняє спалювати вторинну сировину. Ще чотири роки тому з цього приводу були численні скарги мешканців. За спалення вторинної сировини існують дуже серйозні штрафи для фізичних та юридичних осіб. Останні три роки було організовано утилізацію вторинної сировини шляхом подрібнення спеціальним механізмом. Новорічні дерева накопичуються на майданчиках, адреси яких були заздалегідь опубліковані. Після цього робиться заявка контрагенту за договором і він надає спеціальну техніку для подрібнення ялинок. Потім перероблені дерева використовуються як паливо для твердопаливних котлів на виробничих базах, в адміністративних будівлях тощо», – розповів Віталій Слєпцов.

Техніка приїздить не на всі точки збирання ялинок, а лише на ті, де великий обсяг – кілька кубів і більше. Так краще логістично – не витрачається паливо та час. На точках, де маленька кількість дерев, комунальники збирають ялинки та звозять на бази, де потім їх перероблюють.

«Сьогодні ми бачимо, що за адресою проспект Поля, 82 назбиралася значна кількість дерев. Персонал налаштований, і десь до 15-ї години цей штабель перетворять на тріски», – додав Віталій Слєпцов.

Наразі у Дніпрі дві одиниці техніки, яка утилізує ялинки. Цього, як зазначають комунальники, достатньо. Завершити роботу планують за два тижні.

Нагадаємо, у кожному районі Дніпра визначені спеціальні точки, куди жителі можуть приносити дерева для утилізації.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сидорова коза  (26.01.20 11:30): Не надо никуда тащить ёлку,- достаточно завести бобра. Відповісти | З цитатою
zhen  (25.01.20 16:44): Здорово, что ёлки перерабатывают, вот только тащить осыпающуюся ёлку куда-то дальше ближайших мусорных баков глупая затея. Что я дотащу через 5 кварталов, если у меня и так половина иголок в квартире осталась, пока я её выбрасывала? Відповісти | З цитатою
Яврей Митя  (25.01.20 01:08): Я БИЧ. Хочу тоже работать в жилете. Відповісти | З цитатою
Реально  (24.01.20 16:54): А никак. На Красном камне почти в каждом дворе ежедневно лежат ёлки (сосны).
Жильца и дворникам облом их куда - то нести на пункт. Лично наблюдал как дворник запихивал их в мусорный бак.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті