Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині плануют застосувати відходи металургійного виробництва в дорожньому будівництві

На Дніпропетровщині  плануют застосувати відходи металургійного виробництва в дорожньому будівництві

Державне агентство автомобільних доріг України впроваджує сучасні інноваційні матеріали та технології з використанням відходів виробництва при проектуванні та виконанні робіт з нового будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг державного значення.

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області виступила з ініціативою застосування відходів металургійного виробництва, а саме доменних шлаків які переробляються в шлаковий щебінь, у дорожньому будівництві на автошляхах Дніпропетровщини.

Згідно плану проектно- вишукувальних робіт на капітальний ремонт затвердженого Укравтодором 8 квітня 2020року Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області розроблено завдання на розробку проектної документації на капітальний ремонт автомобільної дороги Н - 23 Кропивницький – Кривий Ріг - Запоріжжя на ділянці км. 132+736 – км.140+056 (від с. Радушне в напрямку с. Мар’янське).

Цим завданням передбачено розроблення варіантів конструкцій дорожнього одягу з забезпеченням науково – технічного супроводу, в тому числі із застосуванням доменних шлаків та шлакових щебнів.

Так вже 15 квітня відбулася перша установча нарада щодо проектування об’єкту капітального ремонту. Нарада пройшла за участю першого заступника начальника Служби Олександра Шефера, директора Державного підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П.Шульгiна» Артема Безуглого та директора інституту ДП «ДПІ «Кривбаспроект» Володимира Перегудова. На нараді було визначено термін закінчення проектних робіт - 15 травня поточного року.

29 квітня на черговому засіданні були розглянуті плани траси, профіль траси та варіанти дорожнього одягу розроблені ДП «ДПІ «Кривбаспроект» та ДП "ДерждорНДІ».

Засідання на якому буде прийнято остаточний варіант дорожнього одягу відбудеться 6 травня. Тож працюємо над реалізацією нового та важливого для Дніпропетровської області проекту та будемо інформувати про стан виконання робіт і надалі.







Gorod.dp.ua на Facebook.


Осадчий  (23.05.20 12:11): Благие намерения... Но результат будет предсказуем... дороги не будет. Відповісти | З цитатою
Foma  (07.05.20 11:55): Если бы не применяли отвальный шлак в строительстве дорог, то и дороги бы как во всем мире! Отвальный шлак имеет очень большую усадку, потом мы удивляемся, почему асфальт проседает... Достаточно посмотреть дорогу на Павлоград и Днепродзержинск... Відповісти | З цитатою
Митяй  (01.05.20 11:11): Уже используют лет 100...150. А новость то в чем? Проблема в другом, что после остановки Петровки количество шлака стало стремительно снижаться. Когда выработаем весь шлак, где брать то будем? Не, ну есть конечно Дзержинка, Криворожсталь, Запорожсталь, но привоз уже дороже. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Павел Днепр  (01.05.20 02:49): При Кучме уже применяли но из-за резкого возрастания количества смертельных аварий на мокрой трассе отказались и запретили. Відповісти | З цитатою
Вопрос  (30.04.20 23:53): На днепропетровщине уже не осталось действующих металлургических производств. Где брать отходы? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
колючка  (30.04.20 19:28): ну удивили..! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті