Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
17:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жителі Дніпра вимагають врятувати сосновий бір на житломасиві Північний

Жителі Дніпра вимагають врятувати сосновий бір на житломасиві Північний

Міська рада Дніпра взяла до розгляду петицію щодо збереження та відновлення лісу на житловому масиві Північний. Відповідь мають оприлюднити упродовж 13 днів, йдеться на сайті електронних петицій, де вона оприлюднена.

17 лютого автор петиції Ігор Курченко звернувся до міськради з проханням прибрати та утилізувати сухі дерева в бору, які знищує короїд.

Ігор Курченко
Ігор Курченко

4 травня петиція набрала потрібну кількість підписів - 1 тисячу.

Як повідомив Суспільному начальник КП «Придніпровський» Андрій Нестеренко, на балансі якого з 24 квітня перебуває ця зона, спочатку треба визначити межі лісу. Роботи зі збереження планують здійснити влітку, до цього зелену зону перевірить лісопатологічна служба та інші фахівці.

«Роботи почнуться після ослаблення карантину. Як тільки це станеться ми почнемо, знову ж таки, обійдемо територію і приступимо до спилу дерев, що першочергово необхідно, вивіз і наведення порядку. Паралельно будемо проводити аналізи землі і стану території», – сказав посадовець.

За словами автора петиції Ігоря Курченка, сухі дерева падають та заражають живі, у лісопарку наразі понад 300 повалених дерев. Він важає: збереження соснового бору є важливим, адже це – улюблене місце відпочинку дніпрян. Говорить: якщо нічого не робити, за рік лісопарк може перетворитися на галявину.

Сосновий бір на житломасиві Північний
Сосновий бір на житломасиві Північний

«Петицію люди підписали, величезне їм дякую. Що ми б хотіли: щоб дерева, які заражені, терміново спиляли та вивезли, щоб ліс був перекопаний, як має бути за пожежними й екологічними нормами. І висадка дерев молодих – ну це вже, напевно, восени», – сказав автор петиції.

Місцеві жителі припускають, що дерева почали падати через жука-короїда.

Жителі Дніпра вимагають врятувати сосновий бір на житломасиві Північний
Жителі Дніпра вимагають врятувати сосновий бір на житломасиві Північний

Ентомологиня Валентина Мєшкова каже: короїд завжди живе в сосні, в останні роки він став особливо небезпечним.

«Короїд нападає на слабкі дерева, зараз клімат став сухішим і теплішим, і змінилося дуже багато циклів. Короїдів було раніше одне покоління, зараз 2 чи 3 покоління на рік, то він більше розмножується. Ми проти того, щоб спалювати, бо це шкідливо для природи, а йому це на користь, хімією обробляти – це теж шкідливо для природи, тобто ми вже не знаємо, як викрутитися», – сказала фахівець.

Поки що місцеві мешканці власними силами викорчують хворі дерева та висаджують нові.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Илья  (12.05.20 22:03): Филатовские ларьки по всему городу ставить,карантин не помеха. А сосновым бором заняться, так карантин не дает. Відповісти | З цитатою
Миха Днепр  (07.05.20 14:52): Автор красава. Посмотрим как власть поможет. Відповісти | З цитатою
2342342  (07.05.20 09:47): "мы уже не знаем, как выкрутиться», - сказала специалист.", - так какой ты специалист тода? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті