Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З липня змінився тариф за доставку газу для мешканців Дніпропетровської області

З липня змінився тариф за доставку газу для мешканців Дніпропетровської області

Національна комісія з регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) внесла зміни до другого етапу вирівнювання тарифу за розподіл газу.

Нагадаємо, з січня 2020 року Нацкомісія виділила плату за транспортування газу із загальної платіжки. Один тариф був встановлений на період з 1 січня до 30 червня, а другий – з 1 липня.

На першому етапі змін для мешканців Дніпропетровської області (крім м. Дніпро та м. Кривий Ріг) був встановлений тариф на доставку газу в розмірі 1,248 грн за один метр кубічний на місяць. З липня тарифи на доставку газу мали змінитися і становити 1,5 грн за 1 метр кубічний на місяць Однак, 24 червня, на засідання НКРЕКП були переглянуті тарифи, встановлені для 44 газорозподільних компаній.

Відтак, рішенням Державного регулятора вартість доставки газу для споживачів АТ «Дніпропетровськгаз» з 1 липня становитиме 1,368 грн за один метр кубічний на місяць.

Як порахувати, скільки потрібно заплатити за доставку газу?

Вартість доставки газу розраховується окремо для кожного споживача. Вона залежить від об’єму спожитого блакитного палива впродовж так званого «газового року». Він охоплює період з 1 жовтня до 30 вересня.

Тобто людині потрібно порахувати, скільки вона використала газу за цей проміжок часу. Опісля цю суму потрібно помножити на тариф, наприклад — 1,368 грн, й поділити на 12 — кількість місяців.

Наприклад, якщо людина користується газовою плитою й спожила впродовж «газового року» 200 кубічних метрів, виходить такий розрахунок: 200 x 1,104 / 12 = 22,8 грн. Це і є щомісячна сума, яку споживач повинен сплачувати за доставку газу.

Як дізнатися обсяг спожитого газу та сплатити за доставку газу?

Споживачі можуть дізнатися обсяги використаного блакитного палива за «газовий рік» в «Особистому кабінеті» на сайті 104.ua або ж використати аналогічний мобільний додаток.

Крім того, в сервісах компанії можна сплатити за доставку газу швидко та зручно.

Чат-бот 7104.ua — це ще один онлайн-сервіс від АТ «Дніпропетровськгаз», завдяки якому можна миттєво здійснити сплату за доставлене блакитне паливо, передати інформацію з лічильника та завантажити електронну платіжку. Для виконання дії, необхідно увійти у діалог із чат-ботом, обрати «Головне меню», натиснути на команду «Стан» та натиснути на кнопку завантаження. Квитанція буде сформована протягом кількох хвилин та доступна для завантаження.

У клієнтів АТ «Дніпропетровськгаз» більше нема потреби очікувати паперові платіжки, завжди можна завантажити електронну.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ЖиД  (04.12.20 10:40): При "барыге" Порошенко куб стоил 8,5, а при "народном президенте" - 8,9+1,36=10,25. Даешь снижение тарифов Відповісти | З цитатою
1  (11.07.20 17:48): папріколу. а какая разніца? Відповісти | З цитатою
СИНЬЁР ПОМИДОР  (10.07.20 22:05): Так... а за осадки и воздух заплатили?
Ой, это же закон следующего года...
Відповісти | З цитатою
Маленький Наполеон  (09.07.20 10:37): Страна Лимония...поражаюсь предсказанием деда Нечая об Украине... Прав был дедушка на все 100 процентов Відповісти | З цитатою
Sopelman  (08.07.20 09:22): Вот, читаю отзывы горожан и жителей Украины, по поводу очередных повышений цен и удивляюсь. Разве Вам за красивые глаза деньги выделяют банки развития? Пора уже понимать, что все должны, безоговорочно выполнять требования банков и возмущаться тут не зачем, тут действовать нужно, т.е. больше зарабатывать и больше платить денег в казну, все же элементарно! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Хитро)(oпая  (07.07.20 08:25): Афера олигархов владельцев облагозвучить пора их 17 год! Відповісти | З цитатою
.  (06.07.20 16:38): с какого перепугу платить за мифический объем? Использовал например 10куб за июнь - плати 0,66 грн х 10 = 6,60 грн А то выдумали плати за прошлогодние кубы которые уже были оплочены. Відповісти | З цитатою
Gena  (06.07.20 14:56): Т.е. вначале озвучили 0.72 копейки утвердили, а теперь 1,368 грн. и это прошло 5 дней все никак не нажрутся газовщики. Відповісти | З цитатою
ха-ха-ха  (06.07.20 14:20): Это какое по счету "снижение тарифов"? :)) Надоело на воду повышать цену, решили для разнообразия и на доставку газа поднять?
Конец эпохи бедности он такой... Как сказал Зеленский, 5 тыс грн зарплаты - это не бедность
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті