Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рівень забруднення повітря на Дніпропетровщині перевірятиме високотехнологічна мобільна станція моніторингу

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині розпочала роботу перша в Україні референтна мобільна станція моніторингу повітря «Еол-1». Високоточне обладнання дозволяє визначати рівень забруднення за стандартами ЄС. Воно встановлене в мікроавтобусі, тож заміри можна проводити у будь-якій точці області.

«Покращення екологічної ситуації на Дніпропетровщині – один із пріоритетів облдержадміністрації. Підприємства регіону модернізують обладнання аби зменшити шкідливі викиди в повітря - це закріплено в обласній екологічній програмі. Як компанії виконують свої зобов’язання, допомагає визначити система моніторингу. Маємо майже 60 стаціонарних постів. Та три – «лабораторії на колесах». Роботу однієї з них запускаємо сьогодні. Це нова мобільна станція, аналогів якої в Україні немає», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

Головна особливість станції «Еол-1» – високоточне обладнання. Воно вимірює параметри забруднення повітря за еталонними методами, які відповідають стандартам ЄС.

В автоматичному режимі установка визначає вміст у повітрі оксидів вуглецю та азоту, діоксиду сірки, озону, пилу, бензолу, фенолу, формальдегіду та інших речовин. А ще вимірює рівень гамма-випромінювання, деякі метеорологічні параметри – температуру, швидкість та напрям вітру, атмосферний тиск, сонячну радіацію.

«Півроку фахівці Центру екологічного моніторингу проходили навчання роботі з обладнанням, проводити тестові вимірювання. Тепер нарешті можемо розпочати повноцінну роботу з цією станцією. Отримані дані дозволять значно покращити ефективність існуючої системи моніторингу. Отримаємо загальну картину стану повітря в регіоні», – розповів директор Центру екологічного моніторингу Андрій Сідєков.

«Еол-1» може працювати в автономному режимі та від електромережі. Спеціальне програмне забезпечення дозволяє поєднати цю станцію моніторингу з іншими в єдину мережу.

Референтну мобільну станцію придбали обласним коштом. Вартість – близько 14 млн грн.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Док  (12.07.23 08:19): Да что там! Даже в центре на Нагорке воняет фенолом в 3 часа ночи! Відповісти | З цитатою
Хм  (24.07.20 19:55): Есть сайт экомониторинг, на нем год назад нормы зашкаливало и что дальше??
Пост возле петровки будто уграли и все на этом закончилось. С моста видно даже как ДМКД коптит...
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (24.07.20 16:18): Да, Петровочка заработала, чуем чуем особенно ночью когда крепко спят все экологические чиновники и инспекторы, активисты зеленого направления . И не ездят такие расфуфыренные дорогие красивые машинки . Відповісти | З цитатою
***  (24.07.20 15:51): И без дорогостоящей мобильной лаборатории, по фото с черным дымом из труб Коксохима и оранжевым из труб Петровки, которые я отправляла в департамент экологии видно, как эти предприятия выполняют свои обязательства. Но департамент пишет отписки, сперва докажите. какой вред Вашему здоровью причиняют выбросы, потом присылают отписку, что проверка проведена, должностные лица наказаны, как будто от уплаты копеечных для таких гигантов штрафов воздух чище станет. Відповісти | З цитатою
смс  (24.07.20 09:32): Пусть постоит ночь возле Коксохима. Ее заглючит. Переклинит.
Экологи скажут что таких показаний не бывает. Только пусть становится что б ветер дул с завода на нее. И ключевое слово ..ночь..днем все хорошо...как то так выходит)
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Проходил мимо  (24.07.20 08:08): А коптильни будут закрывать? Відповісти | З цитатою
Я  (24.07.20 06:46): Возле Петровки она сломаетя. Відповісти | З цитатою
Вася  (23.07.20 21:30): Ночью окна откройте. Смердить страшне Відповісти | З цитатою
проследите  (23.07.20 20:53): что-бы владельцы дымящих заводов не прилепили маяк на днище этого буса и будут следить где он стоит. Давите этих жирных котов которые загрязняют воздух, в 6 утра над центром постоянно дикий смог, просто чернобыль какойто Відповісти | З цитатою
Житель  (23.07.20 20:45): И зачем там беспроводные мыши? Чтобы во время движения разлетались по всему салону? Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті