Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
12:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Шахраї під виглядом інтернет-ломбарду обдурили українців на півмільйона гривень

Шахраї під виглядом інтернет-ломбарду обдурили українців на півмільйона гривень

Фігуранти створили власний вебсайт, де під виглядом ломбарду продавали неіснуючу побутову техніку та автомобільні товари. Від покупців вимагали стовідсоткову передплату, а потім, отримавши гроші, - зникали. У результаті від таких дій постраждало близько 70 осіб.

Працівники відділу протидії кіберзлочинності у Херсонській області спільно зі слідчим управлінням поліції Автономної республіки Крим та м. Севастополя, під процесуальним керівництвом прокуратури Криму, викрили двох громадян у шахрайстві.

Кіберполіція встановила, що жителі Нової Каховки, 31 та 32-х років, створили Інтернет-магазин, де за заниженими цінами продавали вживану побутову техніку та автомобільні товари. Від покупців зловмисники вимагали повну передплату, однак ніякого товару їм не постачали.

Від протиправних дій шахраїв постраждали близько 70 осіб. Збитки, завдані потерпілим, сягають пів мільйона гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання фігурантів. За результатами обшуку вилучено мобільні телефони, банківські картки, флеш-накопичувачі, «чорнові» записи. Вилучені речові докази направлено на проведення відповідних експертиз.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Одному фігуранту вже оголошено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Василий  (07.08.20 14:22): Песенка такая есть: "На дурака не нужен нож"... У мошеннических сайтов 3 признака: полная или частичная предоплата, низкие цены и широчайший ассортимент. Відповісти | З цитатою
Зе  (07.08.20 13:30): Нет ну бюджет надо наполнять...хоть как-то. Відповісти | З цитатою
Знай зе.кон  (07.08.20 12:04): с 1 июля, теперь эту статью в первой части ст. 190 УК именуют криминальныім проступком, и ответственность исключительно в виде штрафа 850 грн. Відповісти | З цитатою
Житель  (07.08.20 10:35): А на сколько нагрели людей мошенники под видом Слуг Народа, под видом депутатов, мэров, губернаторов, министров? Відповісти | З цитатою
1  (07.08.20 10:14): лох не мамонт Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Риелтор  (07.08.20 09:32): 70 человек дибилов, думавших что они самые умные, так им и надо. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті