Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Миколаївський розпис вразив світ: художниця з Новомосковська здобула срібло престижного міжнародного конкурсу

Миколаївський розпис вразив світ: художниця з Новомосковська здобула срібло престижного міжнародного конкурсу
Марина Головко со своими учениками.

Художниця з Новомосковська здобула срібло престижного Міжнародного фестивалю-конкурсу «Eurostar – 2020».

Художниця з Новомосковська, науковий співробітник Новомосковського історико-краєзнавчого музею імені Петра Калнишевського, керівник гуртків "Образотворче мистецтво" та "Петриківський розпис" Центру позашкільної роботи міста Марина Головко здобула срібло престижного Міжнародного фестивалю-конкурсу «Eurostar – 2020» в номінації "Декоративно-прикладне мистецтво", представивши Миколаївський розпис, пише 0569.

Взяла митець участь у конкурсі в категорії: «Професіонал» (старша вікова група) і відправила роботи: «Козацькому роду нема переводу», «Чарівні квіти у вазоні», «Миколаївські візерунки».

Проходив конкурс в липні місяці в Німеччині.

Кастинги Міжнародного інтернет-конкурсу у межах серії фестивалів ZIRKA проводили у Словаччині, Польщі, Німеччині, Австрії, Угорщині, Франції та Україні. Визначало ж за їх результатами переможців професійне журі у складі відомих діячів мистецтв світу безпосередньо в німецькому місті Бремен.

Конкурс-фестиваль багатогранний. Щороку на ньому визначають кращих в таких категоріях: «Вокал», «Інструментальний жанр», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-вжиткове мистецтво», «Хореографія, цирк» та «Театральне мистецтво, акторська майстерність».

Кореспондент поспілкувалася з художницею:

«Це надихає і робить мене щасливою. Справа у тому, що там, за кордоном про наш Миколаївський розпис ніколи не чули й ніколи його не бачили. Журі тамтешньому ніхто його не рекламував. І от: така оцінка…. Хочу зазначити, що для учасників категорії «Професіонал» були певні, доволі суворі вимоги. Потрібно вже було мати якісь відзнаки своєї творчості, нагороди, виставки… Спочатку роботи свої я надіслала для відбору у Київ. А вже там вирішили, що вони гідні для представлення головному журі в Німеччині. Що ще дуже добре у цьому фестивалі: кожен конкурсант отримав диплом учасника й рецензію на свої роботи від професіоналів. Це дуже цінно для творчості».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті