Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
00:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кожен десятий нещасний випадок на виробництві в Україні відбувається на підприємствах Дніпропетровщини

Кожен десятий нещасний випадок на виробництві в Україні відбувається на підприємствах Дніпропетровщини

Насправді нещасних випадків на виробництві набагато більше, ніж говорить офіційна статистика.

З 19 по 24 вересня у Дніпропетровській області від нещасних випадків на виробництві постраждала 81 людина. Одна особа зазнала смертельних травм. Про це повідомили у Фонді соціального страхування України.

Статистику від Фонду у програмі "Тема дня" "Українського радіо UA:Дніпро" прокоментував Ігор Токовенко, голова ПРОФБЮРО профспілки гірничо-металургійного комплексу.

За його словами, кожний десятий нещасний випадок на виробництві по Україні, стається саме на підприємствах Дніпропетровщини. Ці цифри говорять про те, що в області роботодавці постійно порушують безпеку праці на підприємствах. І це лише офіційна статистика.

"Насправді нещасних випадків на виробництві набагато більше, ніж говорить офіційна статистика. За даними міжнародної організації праці більше 60% випадків не реєструється. Серед причин – неоформлена праця та приховування роботодавцем нещасних випадків", – говорить Ігор Токовенко – голова ПРОФБЮРО профспілки гірничо-металургійного комплексу.
Слова представника профспілки підтверджують правозахисники.

За словами юриста Андрія Верби, є випадки коли людина працювала нелегально і травмувалася. Тоді керівники підприємств, щоб уникнути покарання, кажуть, що не знають такого працівника, або підприємство не працює. Утім, є методи, щоб притягнути роботодавця до відповідальності.

"Незалежно від того ти працівник чи не працівник того чи іншого підприємства, де отримана травма. Є усі підстави, щоб відкрити кримінальну справу, яка матиме логічне продовження з притягненням до кримінальної відповідальності осіб, які допустили на території підприємства небезпечні умови перебування", – сказав юрист.
За словами голови профспілки, є справи які виграє потерпілий, але кримінальні провадження не закінчуються навіть підозрою для роботодавця. Тому що від прокуратури, яка багато років займалася трудовими питаннями було передано кримінальні трудові справи на розгляд до поліції, яка розглядає такі справи, як неперспективні, не розслідує їх і радить звертатися до суду.

На думку Ігора Токовенка, щоб уникнути травматизму на підприємствах можна встановити серйозні штрафи за приховування нещасних випадків Таким чином наповнити бюджет і звести до нуля смертність на виробництві. А поки такого не має, єдиною інспекцією, яка може захистити права працівника є профспілка.

Gorod.dp.ua на Facebook.


артем  (02.10.20 06:54): Вот « удивили» то статистикой))) наверное на производстве труб и металла будет больше травм чем на сборе грибов и ягод))) Відповісти | З цитатою
Ну а толк от  (01.10.20 17:21): этих штрафов какой? Руководители не регистрируют травмы. И как наши копыселфики будут штрафовать этих же руководителей у которых произошло чп на предприятии? Відповісти | З цитатою
Прохожий  (01.10.20 15:39): Наверное потому, что Днепропетровск работает. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті