Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині визначили кращого верстатника, електрогазозварника, перукаря і штукатура

На Дніпропетровщині визначили кращого верстатника, електрогазозварника, перукаря і штукатура

Троє кам'янчан та дніпрянка стали кращими у своїй професії.

На Дніпропетровщині провели обласний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності. Змагалися студенти закладів професійної освіти. Цьогоріч визначали найкращих верстатників, електрогазозварників, перукарів і штукатурів. Про це повідомили у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

«Щороку проводимо місцевий етап конкурсу фахової майстерності. Його переможці далі представляють область на загальнодержавному рівні, – розповів директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький. – Елемент змагання та здорової конкуренції стимулює студентів профтехів вдосконалювати свої знання та вміння. В результаті отримуємо кваліфікованих робітників. А це – важлива складова розвитку економіки».
Проводили конкурс з чотирьох популярних професій – верстатник широкого профілю, електрогазозварник, перукар і штукатур. Представники кожної спеціальності змагалися окремо. Умови для всіх однакові – спочатку тести на знання теорії, потім – практичне завдання.

Випробування електрогазозварникам – правильно з’єднати стики металевих пластин. Верстатникам – токарна та фрезерна обробка деталі. Найбільше простору для творчості було у перукарів. Вони робили сучасні зачіски на основі стилю ретро 60-х років. Штукатури прикрашали стіну декоративною сумішшю.

Кожен учасник отримав подарунки. Переможці – цінні призи та можливість позмагатися у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності.

Найкращим верстатником області став Дмитро Совенко з Кам’янського вищого професійного училища, електрогазозварником – Олексій Руденко з цього ж навчального закладу. Переможниця серед перукарів – представниця Кам’янського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів Валерія Кривенко. Найгарніша стіна з декоративною штукатуркою вийшла у студентки Дніпровського регіонального центру ПТО Софії Холькін.









Gorod.dp.ua на Facebook.


йцукен  (07.10.20 18:27): Это действительно хорошая новость. Хвала тем, кто учит станочников, парикмахеров и тем, кто учится на эти специальности. Відповісти | З цитатою
Сисуц  (07.10.20 11:42): Элемент соревнования и здоровой конкуренции стимулирует студентов профтехов совершенствовать свои знания и умения. В результате получаем квалифицированных рабочих. А это – важная составляющая развития экономики».?,,,,не не не нетак,а вот как надо правильно
Зарплата на которую можно жить а не выживать, стимулирует студентов профтехов совершенствовать свои знания и умения. В результате получаем квалифицированных рабочих. А это – важная составляющая развития экономики».
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті