Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі судитимуть начальника Госаудітслужби і 2 керівників за збитки в 5,6 млн грн

У Дніпрі судитимуть начальника Госаудітслужби і 2 керівників за збитки в 5,6 млн грн

Слідчі ТУ ДБР у м. Полтаві завершили досудове розслідування відносно колишнього начальника одного з відділів Східного офісу Держаудитслужби та двох керівників підприємств.

Слідством встановлено, що протягом 2017-2019 років, під час виконання робіт з будівництва об’єктів «Комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний», що обслуговує місто Дніпро, директор підприємства-підрядника, з метою заволодіння бюджетними коштами Дніпровської міської ради, умисно складав та видавав акти приймання виконаних будівельних робіт, вартість яких була значно завищеною.

У свою чергу, директор одного з комунальних підприємств не забезпечив належного технічного нагляду за виконанням робіт, в частині перевірки звітно-кошторисної документації, підписавши акти приймання виконаних будівельних робіт, у яких містилися завідомо неправдиві відомості щодо їх обсягів та вартості.

В подальшому, вказані порушення були виявлені начальником одного із відділів Східного офісу Держаудитслужби, який з метою одержання неправомірної вигоди юридичною особою, склав та підписав акт ревізії, а також довідку зустрічної звірки із завідомо неправдивими відомостями щодо відсутності порушень. Внаслідок вказаних дій Дніпровська міська рада сплатила понад 5,6 мільйона гривень бюджетних коштів за роботи, які не були виконані.

Таким чином, у кримінальному провадженні обвинувачуються:

- колишній начальник одного із відділів Східного офісу Держаудитслужби — у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України);

- директор товариства з обмеженою відповідальністю, що виконувало підрядні роботи за кошти Дніпровської міської ради — у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України);

- директор комунального підприємства Дніпровської міської ради — у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.


Gorod.dp.ua на Facebook.


шут  (12.12.20 09:59): А чтобы с ними сделали в Китае??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті