Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
23:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відбулися громадські слухання щодо викидів ДМЗ

У Дніпрі відбулися громадські слухання щодо викидів ДМЗ

У Дніпрі провели громадські слухання щодо отримання дозволу на викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря Дніпровського металургійного заводу. Як стало відомо Суспільному Дніпро, через карантинні обмеження на обговорення, яке проходило у музеї підприємництва, допустили 20 людей. Ще близько пів сотні зібралося під будівлею на акцію “Петровка, фільтруй - або йди у трубу!”.

Люди вимагають від Дніпровського металургійного заводу екологізувати виробництво. Одна з учасників акції - Ольга Брильова. Жінка мешкає поблизу заводу, говорить, постійно спостерігає викиди шкідливих речовин у повітря.

"Все це дме у мою сторону. Щодня я бачу перевищення дрібнодисперсного пилу на датчику, який встановлений на моєму будинку. Кілька років тому від раку помер мій батько. Я не кажу, що то напряму Петровка винна, але вона теж зробила свій внесок”, - каже Ольга.
За словами голови громадської організації “Save Dnipro” Ірина Черниш, дрібнодисперсний пил має велику летючість, розповсюджується по всьому місту. Дніпровський металургійний завод - другий у місті за обсягами викидів забруднюючих речовин у повітря. Навесні цього року вони розпочали процедуру отримання дозволу від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів на здійснення викидів, після того, як екологічна інспекція виявила на заводі не інвентаризовані джерела.

"Це завод, який розташований в центрі міста-мільйонника, йому понад 130 років. Суттєвої екологізації за час його існування не відбувалося. І от сьогодні ми, разом з громадськістю, змусили їх провести слухання, тому що вони хотіли отримати новий дозвіл на 7 років тихо, щоб ніхто не дізнався", - розповіла Ірина Черниш.
Директор з корпоративних комунікацій Дніпровського металургійного заводу Максим Мінюшкін переконує: вони, згідно з регламентом, розмістили оголошення про отримання дозволу у ЗМІ, але зворотнього зв'язку від громадськості тоді не було, тому слухання не провели.

Ірина Черниш, в свою чергу, говорить, їхня організація не бачила цього повідомлення. Тож коли дізналися, що завод планує отримати дозвіл на здійснення викидів, звернулися до профільного міністерства з вимогою провести громадські обговорення. Їх провели у приміщенні музею підприємництва.

Під час слухань представники громадських організацій надали свої пропозиції щодо екологізації виробництва, що призведе до зменшення шкідливих викидів.

Рішення щодо надання Дніпровському металургійному заводу дозволу на здійснення викидів ухвалюватиме Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, враховуючи рекомендації громадськості.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ооо  (23.12.20 15:23): Дмз чем он вам активистам пр... Камень мешает. Больше чем гадит городу филатов ничто не загрязнения город. Людям нужна работа а если вы волонтёры упыри никогда не жили на зарплату рабочего вам не понять. Кто вам заплатил за такие сборища. Ненравится жить в Днепропетровске вон на галычины или в европу. Вам больше здесь нацыстам не место. Відповісти | З цитатою
Xs  (23.12.20 13:12): На улице находилось человек 10 активистов и 5 полицейских. При том, что на заводе работают более 4000 человек. Эти активисты никак не могут выражать мнение большинства жителей, так как их критически мало даже по сравнению с количеством персонала завода, не говоря уже об населении города. Завод простоял с ноября 2019 по май 2020. На жм Парус разница не чувствовалась. Вот когда 4000 человек выйдут протестовать, или 25 000 подпишет петицию к президенту, тогда можно будет говорить, что они выражают мнение жителей города (и то не всех). Пока это пустой трёп. Відповісти | З цитатою
$  (23.12.20 11:18): Взорвать!!! Сравнять с землёй! Построить там парк с новыми красивыми домами. ДМЗ - позор города!!! Відповісти | З цитатою
Горожанин  (23.12.20 09:09): Балаболы и дармоеды отрабатывающие очередной гранд ЕС, никто на хозяина завода влияние не имеет кроме суда. Одна из участников акции - Ольга Брилева. Женщина живет вблизи завода, говорит, постоянно наблюдает выбросы вредных веществ в воздух - это как можно пронаблюдать этот процесс ))). Ниочем Відповісти | З цитатою
Время  (23.12.20 08:22): В настоящее время завод стал делать выбросы в разы больше. Відповісти | З цитатою
!  (23.12.20 08:18): Защитникам завода необходимо поселиться рядом с ним, чтобы улучшать своё здоровье. Відповісти | З цитатою
Artem  (22.12.20 23:06): А вам не кажется ...что от машин (которых больше чем жителей города) вреда больше ,чем от еле работающего на 30 % старого завода?
То вы ребята не жили в 80 х ,когда работало все вокруг!!
И забыли или не знали,что живете в квартирах которые деды получали работая на этих заводах!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Кергуду  (22.12.20 22:45): Олигархи выжимают последние соки с заводов, в модернизацию влаживать не хотят. Зачем? Они здесь не живут. Миллионы и так капают. Відповісти | З цитатою
Мехман  (22.12.20 22:22): Какой вред экологии может наносить еле дышащий завод? Еле дышащей печью2? Скорее самим существованием. Как разлагающийся труп. Все мероприятия по защите экологии- сказки сьарого духанщика. Відповісти | З цитатою
Короче  (22.12.20 21:47): еще один завод порежут на металл. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті