Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
08:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Триває збір коштів на вентрикулоскоп: прилад, який допоможе рятувати передчасно народжених дітей у Клінічному центрі ім. Руднєва

Триває збір коштів на вентрикулоскоп: прилад, який допоможе рятувати передчасно народжених дітей у Клінічному центрі ім. Руднєва

Кожен, хто коли-небудь бачив передчасно народжену дитину, не зможе це забути. Крихітні пальчики, шкіра, тонша від цигарковий папір: нове життя зберігається в найтендітнішій оболонці. Вся надія близьких - на майстерність медиків. Можете собі уявити, як боляче і рідним дитини, і лікарям, коли в світі існують методики лікування малюка, але в цій країні і в цьому місті вони недоступні. Давайте допоможемо найменшим отримувати висококласну медичну допомогу!

У дітей, народжених раніше 32 тижня вагітності, незрілість судин головного мозку часто призводить до внутрішньошлуночкових крововиливів головного мозку (ВШК): це відбувається в 60-90% випадків. При крововиливах 3 і 4 ступеня порушується циркуляція спинномозкової рідини, що призводить до розширення шлуночків мозку й гідроцефалії. Саме важкі ВШК та постгеморагічна гідроцефалія часто призводять до смерті передчасно народжених малюків.

Щоби мінімізувати наслідки крововиливів, Клінічному центру матері та дитини імені Руднєва необхідний прилад вентрікулоскоп. Він дозволить рятувати від смерті й запобігати важкі наслідки ВШК (неврологічні порушення) у сотень і тисяч новонароджених діток нашої області. Більше того, в деяких випадках він дозволить обходитися без шунтування, яке веде за собою безліч ризиків і ускладнень і вимагає додаткових операцій!

Співробітники БФ «Помагаєм» особисто познайомилися з нейрохірургом Центру ім. Руднєва, який проходив стажування в Охматдиті на вентрікулоскопі та з тих пір мріє про такий апарат. Використовуючи його, можна не тільки допомагати діткам з ВШК - можна лікувати менінгіти, енцефаліти, вентрікуліти, проводити біопсію мозку, і все це з мінімальним хірургічним втручанням: маленьким надрізом у 3 см. Одна з клінік ближнього зарубіжжя проводить 33 види операцій за допомогою вентрикулоскопа.

Зараз багатьох новонароджених із важкими ураженнями мозку могли б доставляти в Дніпро санавіацією для таких операцій - але в місті просто немає обладнання, яке дозволило б рятувати малюків.

Прилад разом із комплектуючими буде коштувати 514 745 грн (зі значною знижкою, наданою постачальником «Karl Storz»). На 9 лютого 2021 з них зібрана 191 000 грн, залишилося зібрати більше 323 000 грн.

Важливий кожен внесок, кожні 50 грн: з крапель збираються моря. Давайте разом зробимо щасливішим майбутнє українських дітей!

Допомогти можна онлайн (там же можна побачити документи) або переказом коштів на карту Приватбанку 5169 3305 2087 9542. Карта оформлена на ім'я Гавриленко К. В., директора БФ «Помагаєм» і відкрита спеціально для благодійних пожертв. Обов'язково вказуйте призначення платежу: «вентрикулоскоп».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті