Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 30 травня 2024
07:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили Центр для жінок, постраждалих від домашнього насильства

У Дніпрі відкрили Центр для жінок, постраждалих від домашнього насильства

Місто розвиватиме цей напрям соціальної допомоги.

У Дніпрі відкрили Центр для жінок, які постраждали від домашнього насильства або зазнали кривди за ознакою статі. Щоб отримати поміч, потрібно звернутися на 102 або до мобільної бригади соціально-психологічної допомоги: (056) 785 73 60.

Дніпро став першим в Україні, де зробили розділення між прихистками для жінок із дітьми та тими, хто їх не має — адже, як відомо, вже тривалий час у місті працює також Центр соціальної підтримки дітей і сімей «Мамине щастя».

«Це дуже прогресивний та необхідний крок. Фонд висловлює подяку міській владі, адже найбільший внесок у це зроблено за гроші місцевого бюджету. Важливо і те, що цей заклад вбудований в систему державних і комунальних закладів міста», – коментує відкриття нового Центру консультантка Фонду народонаселення ООН в Україні Ганна Карпеченкова.
За її словами, у фонду є наміри підтримати створення, зокрема, кризових кімнат як для жінок, так і для чоловіків.

Домашнє насильство або насильство за ознакою статі є актуальною для всіх країн світу проблемою, яку нині загострює ще й пандемія.

У новому дніпровському муніципальному центрі можуть отримати допомогу жінки віком від 18 років. Тут готові надавати підтримку також і людям похилого віку, котрі так само нерідко страждають від домашніх кривдників. За словами завідувачки центру Марії Дядечко, необхідні документи, які мають надати дніпрянки, – це паспорт, ідентифікаційний код, медичні документи, зокрема тест на ковід.

Протягом трьох місяців жінки безкоштовно отримуватимуть комплекс послуг для реінтеграції в суспільство. Їм нададуть психологічну допомогу, сприятимуть в оформленні соціальних виплат і проходженні повноцінного медичного обстеження. Усе – конфіденційно.

Відділення розраховане на десять місць. За стандартом перебувати тут можна до 3 місяців, утім за потреби – до пів року.

Раніше в приміщенні центру працював шелтер, який підтримували на волонтерських засадах і за сприяння міжнародних організацій. Проте після закінчення гранту притулок припинив роботу. Тепер ці приміщення відремонтували коштом міста. Задля безпеки на вході встановили сталеві двері, а всередині є тривожна кнопка. Також завдяки фінансовій підтримці Фонду ООН сюди придбали меблі, необхідну побутову та комп'ютерну техніку.

Мер Борис Філатов наголошує: протидія домашньому насильству – напрям, який місто розвиватиме і надалі. Адже пріоритетом для Дніпра є створення всебічної соціальної підтримки містян – незалежно від віку, статі чи соціального статусу.

«Безперечно, треба прагнути, аби це приміщення було порожнім. Щоб у місті не було домашнього насильства. Утім, нині це – вимушений крок. Люди повинні знати, що місто нікого не кине напризволяще», – сказав Борис Філатов.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепрянка  (02.04.22 16:32): ТЕЛЕФОН ОТКЛЮЧЁН - вот вам и помощь... Відповісти | З цитатою
Карина  (24.02.22 22:18): Кто-то может подсказать куда в Днепре можно обратиться матери с детьми,если внезапно остались без жилья и нет ни родственников никого к кому обратиться за помощью,ПОМОГИТЕ ПОЖАЛУЙСТА СИТУАЦИЯ ОЧЕНЬ КРЕТИЧНАЯ,Кто что знает куда можно обратиться за помощью с жельём хоть на какое-то время!!! Відповісти | З цитатою
хм...  (01.04.21 16:08): а хоть в планах есть построить такой же для мужчин, которые страдают от домашнего насилия? Каждые 28 дней. Каждый страдает - вопрос в объеме страданий Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (8)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Випадково знайшов у посадці артефакт бронзової доби. Історик передав музею на Дніпропетровщині дві археологічні пам’ятки (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті