Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
23:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській області зняли документальний фільм про вибух на Чорнобильській АЕС

У Дніпропетровській області зняли документальний фільм про вибух на Чорнобильській АЕС

До роковин Чорнобильської катастрофи на Дніпропетровщині зняли документальний фільм. В основі – інтерв’ю, спогади ліквідаторів і переселенців із зони відчуження, архівні фото та відео.

Про це повідомили в управлінні культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА.

«Наша задача була нагадати людям про трагедію, яка розділила життя багатьох на «до» і «після», – розповів режисер фільму Євген Тітаренко.

Відзняли майже 25 годин інтерв’ю – глибоких та душевних. Спілкувалися з ліквідаторами, пожежниками, інженерами, водіями. А ще – переселенцями з Прип’яті. Адже наша область після вибуху реактора прийняла понад 10 тис жителів міста, що стало «привидом».

Усі герої фільму – мешканці Дніпропетровщини. Їхні спогади змонтували у 40-хвилинне відео. Підсили кадрами хроніки. Все, аби максимально занурити глядачів у ті події.

«Область не стояла осторонь, коли вибухнув реактор Чорнобильської АЕС. Ліквідувати наслідки під радіаційне опромінення тоді вирушили майже 24 тис мешканців Дніпропетровщини. В живих нині залишилося менше половини», – додав Євген Тітаренко.

Фільм «Чорнобиль 35» покажуть місцеві телеканали. А ще його можна переглянути на YouTube-каналі режисера.

Телеканал «Відкритий» транслюватиме документалку сьогодні о 19.15.

Телеканал «ДніпроTV» – о 22.30.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Карабас Барабас  (28.04.21 17:01): Смешные эти документалисты. А почему не нашли самого директора ЧАЭС? А ведь он жив. И почему только кадрами хроники усилили? А почему не показали и не рассказали что было через месяц на 4 блоке - когда повторно горела крыша? Отработка заказа и озвучивание очередных домыслов. ЧТО доподлинно произошло 26.04.1996 точно ни кто не знает - только версии! А то что рассказвают как подлинные факты - версионные реконструкции. Відповісти | З цитатою
1  (27.04.21 09:56): И тут пророссийские фашисты показали свое лицо. Вы не стоите ничего. Такие как вы только ненавидят. Відповісти | З цитатою
Дракон Комодо  (26.04.21 21:26): В Днепропетровской области сняли документальный фильм о взрыве на Чернобыльской АЭС____ это прикол? какой документальный фильм сняли?... документальные фильмы снимают во время происходящего, это документы! а что сейчас можно снять? и американский "шедевр" про аварию это пародия! из художественных фильмов об аварии на ЧЭС можно считать - "Мотыльки", очень правдоподобный и тяжелый фильм... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті