Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі пройшов вечір пам’яті Володимира Пилишенка – фундатора бібліотеки української діаспори імені сенатора Джона Маккейна

У Дніпрі пройшов вечір пам’яті Володимира Пилишенка – фундатора бібліотеки української діаспори імені сенатора Джона Маккейна

28 липня у Дніпрі пройшов вечір пам’яті Володимира Пилишенка – фундатора бібліотеки української діаспори імені сенатора Джона Маккейна.

«З першої хвилини знайомства з Володимиром Пилишенком одразу відчувалося, що ти говориш з надзвичайною людиною. З людиною з високим інтелектом, широким світоглядом та безмежною любов'ю до України», – сказала начальниця управління економічного розвитку та інвестицій департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради Наталія Чернишова.
Володимир Пилишенко, також відомий як Мірко, усе життя захоплювався книжками. У 2019 році він передав до Дніпра свою колекцію, яка розташувалася у бібліотеці української діаспори ім. сенатора Джона Маккейна.

Книги були видані українською діаспорою в Німеччині, Бразилії, Аргентині, Канаді. Деякі з них в Україні побачили вперше.

Кожен з присутніх з неймовірною теплотою та шаною згадував про Володимира Пилишенка.

«Ми їхали з ним у машині і він каже: «Та що ж такий день короткий?! Я стільки всього запланував і лише половину зробив, мені б ще років 40 пожити!». Таким було мислення Володимира Пилишенка, на той момент йому було 85 років», – розказав директор КП «Музей історії Дніпра» Олег Репан.
Також на вечері презентували фільм, у якому розказали про життя Володимира Пилишенка, його дитинство та професійну діяльність.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Заурбек  (04.08.21 11:12): может хватит уже **** лизать всяким макейнам? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті