Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жеребкування Кубка Європи ФІБА з баскетболу. З ким зіграють «Прометей» та «Дніпро»

Жеребкування Кубка Європи ФІБА з баскетболу. З ким зіграють «Прометей» та  «Дніпро»

Відбулося жеребкування баскетбольного Кубка Європи ФІБА на сезон 2021/22.

Як і у попередньому сезоні, участь у Кубку Європи ФІБА візьмуть три представники України. За підсумками регулярного чемпіонату туди відібралися чемпіон "Прометей", а також "Київ-Баскет" та "Дніпро". Пряму перепустку у груповий етап Кубка Європи ФІБА отримали "Київ-Баскет" та "Прометей".

Загалом перед жеребкуванням були відомі 23 команди, які одразу ж розпочнуть виступи в групі. П'ять команд визначаться за підсумками результатів Ліги чемпіонів ФІБА. Ще чотири клуби, у тому числі і український "Дніпро", змагатимуться за вихід у груповий етап у кваліфікації.

Якими виявилися результати жеребкування для українських клубів?

"Дніпро"

"Дніпро" на шляху до групового етапу має здолати двох суперників. Перший матч дніпряни проведуть проти польського клубу "Сопот", який посів п'яте місце у регулярному чемпіонаті сезону 2020/21.

Якщо "Дніпро" здолає "Сопот", то у вирішальному матчі зустрінеться проти грецького "Іракліса" - чвертьфіналіста Кубка Європи ФІБА 2020/21. За підсумками сезону в чемпіонаті "Іракліс" не вийшов у плей-оф, посівши 10-е місце.

За умов, якщо "Дніпро" здолає двох суперників у кваліфікації, українська команда потрапить у групу Е. Там суперниками дніпрян будуть турецький "Бахчешехір" та чорногорський "Морнар Бар" - учасники Кубка Європи - другого за престижністю єврокубка в баскетболі.

Ще одна команда квартету визначиться за підсумками кваліфікації у Лігу чемпіонів, де намагатимуться відібратися білоруський "Цмокі-Мінськ", бельгійський "Бельфіус Монс-Ено" та нідерландський "Лейден".

"Прометей", "Київ-Баскет"

Півфіналісти останнього чемпіонату України розпочнуть виступи у Кубку Європи ФІБА з групової стадії. Причому мають можливість зіграти в одній групі із іншою українською командою - чемпіон "Прометей" також є потенційним учасником квартету B.

"Прометей" потрапить у квартет до "Київ-Баскета" за умов, якщо не подолає кваліфікацію в Лігу чемпіонів. Якщо чемпіон України її пройде, то його місце займе клуб, який зазнає поразки в одному з фіналів кваліфікації Кубка Європи ФІБА.

Якщо ж "Прометей" програє, то може вдруге поспіль зіграти проти "Київ-Баскета" на груповій стадії Кубка Європи ФІБА. У сезоні 2020/21 Кубка Європи ФІБА майбутній чемпіон України здолав киян з рахунком 72:66.

Суперниками українських команд будуть болгарський "Рілські Спортіст", проти якого грали обидві команди у сезоні 2020/21, а також ізраїльський "Хапоель Ейлат" - півфіналіст останнього розіграшу чемпіонату.

Що далі

27 вересня - 1 жовтня. Кваліфікація Кубка Європи ФІБА (гратиме "Дніпро").

13 жовтня - 17 листопада. Груповий раунд Кубка Європи (гратиме "Київ-Баскет" і, залежно від результатів, "Прометей" та "Дніпро").

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті