Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Скільки закладів освіти Дніпропетровщини працюватимуть офлайн у разі переходу в «жовту» епідзону

Скільки закладів освіти Дніпропетровщини працюватимуть офлайн у разі переходу в «жовту» епідзону

У разі встановлення «жовтого» рівня епіднебезпеки на Дніпропетровщині продовжать освітній процес в режимі офлайн трохи більше чверті шкіл.

Інформацію про можливість продовження очної роботи освітніх закладів у відповідь на запит Суспільного оприлюднив директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олексій Полторацький.

За його даними, у разі запровадження «жовтої» зони в області очно працюватимуть 159 дитсадків (16,5%), 217 шкіл (25,8%), 22 заклади позашкільної освіти (14,4%), 16 закладів фахової передвищої освіти (26,2%), а також 20 ПТУ (37,7%) та 3 виші (14,3%).

Що відомо

- Якщо Україна, зокрема Дніпропетровська область, вийде із "зеленої" карантинної зони, заклади, де вакцинували менш ніж 80% освітян, перейдуть на дистанційне навчання. Про це йдеться у постанові, яку 28 липня ухвалив Кабмін.

- 13 вересня Кабінет міністрів прийняв з доопрацюванням зміни до постанови №1236 про карантинні обмеження, що стосується нових обмежень для "жовтої" та "червоної" епідемічних зон. Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані "жовтий" або "зелений") та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий "жовтий" сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а "зелений" — про повний курс. У разі введення "жовтого" рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з "жовтими" чи "зеленими" COVID-сертифікатами. У разі введення "червоного" рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише, якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

- У жовтій зоні карантинних обмежень театри, музеї та інші культурні заклади, спортзали та басейни також можуть працювати за умови наявності 80% COVID-сертифікатів у персоналу.

- У червоній зоні епідемічної небезпеки навчальні заклади, театри, музеї та інші культурні заклади, спортзали та басейни, ТРЦ можуть працювати за умови, що 100% працівників матимуть зелені COVID-сертифікати. Обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися. Рішення чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись усіх карантинних обмежень, залишається за власником. Друкувати COVID-сертифікат на жовтому або зеленому папері непотрібно.

- Освітній омбудсман Сергій Горбачов нагадав, що недопуск невакцинованого педагогічного працівника до роботи є незаконним.

- В області проти коронавірусу щеплять п'ятьма препаратами: AstraZeneka (Covishield), AstraZeneka Skbio, CoronaVac, Moderna та Pfizer. Усі потребують двох доз щеплення, втім інтервал між вакцинами різний. Імунізація безкоштовна та добровільна.

- Станом на 20 вересня на Дніпропетровщині зробили понад 1,03 млн щеплень від COVID-19. Двома дозами вакцинувалися більш ніж 455 тисяч людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Не понимаю...  (22.09.21 11:14): Что мешает учителям, вроде бы, образованным, культурным людям сделать прививку? Відповісти | З цитатою
Коля  (21.09.21 14:53): Наличие вакцинации - это значок, что не дураачок. Без него педагога не стоит допускать к детям вне зависимости от цвета карантинной зоны. Все противники вакцинации - это люди не способные критически мыслить. Таким не место рядом с детьми. По крайней мере с моими... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 4
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті