Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
14:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Унікальна гранд-подія, яка не повториться: на території колишнього заводу презентували виставу «ТРУ»

|«« «« »» »»|

У Дніпрі триває міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва «DniPro ГогольFest». Захід проходить у місті вже втретє в рамках програми «Культурна столиця».

Одна з локацій цьогорічного фестивалю – територія колишнього заводу ім. Карла Лібкнехта. Тут презентували унікальну гранд-подію – балет-оперу «ТРУ». Вистава більше не повториться, її показали лише раз. Для цього біля шести заводських труб облаштували сценічний майданчик із технікою для масштабної світлової проєкції. Оперу створив режисер Влад Троїцький, а зіграли її – формація молодих українських митців NOVA OPERA разом з танцювальним театром Totem Dance Theatre.

За словами Влада Троїцького, «ТРУ» – це розповідь про Україну мрії через музику та візуальні інсталяції. Простір між трубами – це портал між учора і завтра. У назві фігурують й метафоричні символи: труби означають працю (труд) та правду (truth).

«Ця колишня заводська територія з трубами досить незвична. І коли побачив цю локацію, одразу зрозумів, що створюватимемо щось унікальне, особливе. Це опера-балет, де присутня і поезія Шевченка, Ліни Костенко, історія України, а також надія і мрія про завтрашній день», – сказав Влад Троїцький.
Дар’я Іванович з Вінниці приїхала до Дніпра на фестиваль артпотягом ГогольTRAIN:
«Сьогодні був насичений фестивальний день. Відвідали Центр сучасного мистецтва (DCCC), де була візуальна, театральна програма. А зараз завітали на спеціальну унікальну подію від Влада Троїцького, який завжди створює щось дивовижне. Такими незвичними локаціями, як, наприклад, ця, демонструється, що культура може бути усюди, зокрема, й на колишніх промислових об’єктах, що зовсім неочікувано на перший погляд. Поєднання візуального, перформативного мистецтва, музики – це щось неповторне!».

Gorod.dp.ua на Facebook.


727  (03.10.21 15:08): Мда...Тру???слышала я расшифровку этого шЕдеврального названия.концепция та ещё.ну так они это видят...всякую @ называют теперь искусством.о чём нужно задуматься?чем вдохновиться?глядя на эти спектакли?ну расскажите,ШО ли. Відповісти | З цитатою
Ч  (03.10.21 12:49): Ну раз заводы больше не нужны, то можно танцы с бубнами устраивать. Відповісти | З цитатою
Дмитрий  (03.10.21 11:17): Исправьте ошибку в заголовке Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті