Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Стамбул-Дніпро: «інвестиції» у секс з українками

Стамбул-Дніпро: «інвестиції» у секс з українками

Чим закінчився гучний скандал із 40-річним турком, який організував секс-тури у Дніпро для співвітчизників.

Три роки тому українські сайти рясніли заголовками, що 40-річний турок організував секс-тури у Дніпро для співвітчизників. Писали, що організатору незаконного бізнесу, який ще й продавав українок за кордон, загрожує до 12 років позбавлення волі. Проте судді Індустріального райсуду дали йому удвічі менший строк із конфіскацією майна, пише sprut.news.

Та й цей вирок громадянин Туреччини Гохана (імена фігурантів справи ми змінили) до кінця 2020 року оскаржував в Дніпровському апеляційному суді. Його адвокат просив зменшити покарання до 5 років, щоб скористатися статтею 75 Кримінального кодексу України та звільнити чоловіка від відбування покарання з випробувальним терміном 3 роки. Проте аргументи, що Гохан стане на шлях виправлення, судді не почули й залишили його за решіткою. Справу в судах розглядали у закритих засіданнях, а частину ухвал не оприлюднили, посилаючись на конфіденційність інформації.

Романтичні подорожі для турок із середнім статком

Гохан на момент затримання перебував в Україні цілком легально, маючи посвідку на постійне проживання. Він же бізнесмен! У 2017 році разом із другом скинулися по 2705 грн й відкрили приватне підприємство «Зейнеп-Анфіса». Назва складається із двох жіночих імен – найпопулярнішого турецького – Зейнеп («прикраса», «світло») та не дуже поширеного слов’янського – Анфіса («квітка»). Як мило, не находите?

Зареєстрували приватне підприємство у Дніпрі за місцем тодішнього розташування ТЦ «Кубометр». На папері збиралися займатися поставкою готових страв, торгівлею текстилем та наданням туристичних послуг. Щоправда, Гугл не знаходить жодної реклами цієї фірми, відгуків про її роботу та взагалі якоїсь детальної інформації, хоча вона працює понад три роки і досі не збанкрутіла.

Чим же насправді займався Гохан у Дніпрі? Поблизу Запорізького шосе орендував у приватному секторі солідну двоповерхівку у стилі модерн: величезній хол, шикарні сходи, просторі спальні. І саме тут, на вул. Динамо, розмістив свій будинок розпусти для турецьких чоловіків. Дівчат для роботи відбирав особисто – під час так званих співбесід. Коли поліцейські у серпні 2018 року «накрили» бордель, у ньому три громадянина Туреччини розважалися із чотирма повіями, три з яких були неповнолітніми. Кадри з спецоперації поліції дивіться за посиланням.

За годину секс-розваг клієнти платили по 1000-1200 грн, приблизно половину з яких повії віддавали сутенеру. Зрозуміло, що самотужки налагодити такий секс-бізнес та стежити за ним Гохан не міг. Все було добре організовано: секс-тури в Дніпро на 2-4 дні рекламувалися в турецькому сегменті інтернету, велась детальна фінансова документація, складались графіки виходу повій на роботу і контролювалося їх дотримання. Гроші секс-туристи давали готівкою або перераховували на одну з двох карток Приватбанку. Потім через суд слідчі отримали доступ до руху коштів по них, відстежуючи переводи із точністю до секунди…

Україна як європейська столиця секс-туризму

Двома столицями секс-туризму в Україні вважаються Київ та Львів. Хоча в поліцейських повідомленнях періодично фігурують й інші великі міста: Харків, Дніпро, Запоріжжя, Одеса, Херсон. А за запитом в Гуглі «TourstoUkraine» можна знайти: «Тури за українським дівчатами» та «Тури за побаченнями в Україні».

«Одного разу я потрапила на п’ятничний вечірній рейс зі Стамбула в Київ. У салоні літака я була єдиною жінкою, окрім бортпровідниць. Біля сотні турецьких чоловіків віком 28-48 років летіли на відпочинок в столицю України. Одяг – смарт-кежуал, без краваток, зрозуміло, що летіли не на ділові переговори», – у 2017-му писала у своїй статті на сайті nv.ua експертка з розвитку туризму Ганна Романова.
І додавала, що власник одного із турецьких туроператорів зізнався, що 75% поїздок в Україну – це подорожі за «нічним життям». Раз на місяць секс-тур може собі дозволити практично будь-який турок із середнім статком.

Із Дніпра в Бурсу – за примарними $1000 на тиждень

Тільки секс-туризмом сферу своєї діяльності у Дніпрі Гохан не обмежив. Він налагодив канал продажу українок до його рідного міста Бурсу, що славиться як термальний курорт. Слідчим вдалося довести до суду справу по трьом дівчинам, які через дії Гохана стали жертвами сексуальної експлуатації. Одній з них на той момент ще не виповнилось 18 років.

Схема була стандартною: Гохан підшукував бідну, але симпатичну дівчину віком до 26 років і пропонував добре підзаробити повією у Туреччині. Обіцяв оплату – до $1000 на тиждень, безкоштовні квитки на літак із Запоріжжя або Харкова до Стамбула й у зворотному напрямку, гарні умови проживання і харчування, а також особисту безпеку. З усього цього переліку на 100% виконував лише одну обіцянку – через Інтернет купував квитки на літак в один бік. Додому після «роботи» дівчатам доводилось повертатись власним коштом, причому отримати захмарні доходи жодній так і не вдалося.

Невигадані історії двох секс-робітниць із Дніпра

Навесні 2018 року у готелі «Мост-Сіті» Гохан зустрівся зі своєю знайомою Оксаною. Чоловік добре знав, що дівчина самотужки утримує хвору матір і молодшого брата. Щоб Оксана погодилась летіти в Стамбул, Гохан погрожував дівчині, що розповість її рідним, що вона заробляє на життя інтимом. Отримавши згоду, придбав квитки на літак і склав детальні інструкції для поїздки. Оксану він навіть не побоявся відпустити саму, а інших двох дівчат до Стамбула супроводжував особисто, де передавав в руки подільників і більше їх долею не цікавився.

10 квітня із Запоріжжя Оксана вилетіла в Стамбул, де її зустріли її в аеропорту ім. Сабіхи Гьокчен і повезли до курортного містечка Муданья на узбережжі Мармурового моря – це в 25 км від Бурси. На курорті багато готелів та нічних клубів, а серед відпочивальників переважають турки. Після того, як Оксана 12 днів пропрацювала там повією їй вручили $300 і сказали, що інші $700 вирахували за харчування та проживання. Потім дівчину відвезли до Стамбула, кинули на одній з вулиць й наказали квитки додому купувати власним коштом.

В аналогічній ситуації, тільки у січні 2018 року, опинилася Альона, розлучена мама, яка самостійно виховує малу дитину. Тільки вона попервах отримала $1000 із рук Гохана, коли він привіз її до м. Муданья. Там вона пропрацювала повією 5 днів, а потім невідомі перевезли її до м. Бурса, де погрозами примусили займатися сексом одразу з декількома клієнтами. Вона вимушено з цим змирилася, щоб не били й намагалася не дивитися в обличчя цих чоловіків. Турки зазвичай платять більше саме за білошкірих повій зі слов’янською зовнішністю, бо це для них як «десерт».

Канали продажу українок в Туреччину так і залишились й ймовірно продовжують працювати. У матеріалах слідства так і написано: «зустріла в аеропорту невстановлена в ході досудового розслідування особа, доставили на невстановленому громадському автотранспорті у невстановлене місце тощо»…

Наташкіни сльози: чому слов’янське ім’я асоціюється із «повією»?

За даними ООН, Туреччина посідає перше місце у переліку країн, куди в сексуальне рабство потрапляють саме українки. Найбільш милозвучне для турок слов’янське ім’я «Наташа» у цій країні стало синонімом «повія» й у такому значені навіть потрапило до низки словників. У перекладі з турецької naturalny («нат») – природній,aşk(«ашк») – любов.

І якщо турецький «бізнесмен» Гохан у Дніпрі відкрито пропонував дівчатам займатися проституцією, то в інтернеті цей рід діяльності часто маскують під оголошеннями про роботу офіціанткою, покоївкою або нянькою. Останнє має одразу насторожити, оскільки турчанки практично ніколи не довіряють виховання своїх дітей іноземкам.

І найголовніше, у Туреччині офіційно дозволено займатися проституцією, головне, щоб повія мала медкартку і регулярно проходила медичне обстеження на венеричні захворювання. Щоправда, це стосується громадянок країни, які потім можуть претендувати на пенсію. Українки ж працюють нелегально, тому вони завжди поза законом.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Эуропеец  (16.10.21 14:43): И в чем трагедия? Не вышли девки на субботник? Так турок на то и турок, не знал особенностей местного бизнеса. Девки конечно не фонтан, но и цена бросовая. Відповісти | З цитатою
Парадокс  (16.10.21 11:56): В стране сотни тысяч путан, а в казне денег нет. Легализуйте "наташ" и не придется у МВФ клянчить. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Кот  (16.10.21 10:30): У турков существуют «туры выходного дня»- пт, сб, вс. Три дня в Одессе или Днепре или Львове. И полная комната дешевых ( по турецким меркам) и на все согласных «Наташ». И ничего тут странного- так всё и происходит во всех нищих странах третьего мира. Відповісти | З цитатою
Онур  (16.10.21 10:27): Я тибя лублу Лали Відповісти | З цитатою
1  (16.10.21 08:39): Так а в чем преступление? Аморальность - да. Преступление - нет. Легализуйте проституцию и пусть платят налоги Відповісти | З цитатою
Vv  (15.10.21 16:38): А кто ходил в клуб Париж у нас, в Днепре?)к примеру, одно из мест.их не один и не два.ну я у дам спрашиваю, с какой целью вы туда ходили ,,дружиться" с турками?
Причем некоторые затем иногда летали даже в гости, что неплохо впрочем.
Турки все поголовно-,,бизнесмены, приехавшие по делам бизнеса".приезжают в основном по двое, не один, так веселей им шалаепить по клубам, непременно они-"партнеры по бизнесу"
На моей памяти одной даже удалось выйти замуж за турка таким макаром.но это одной, все остальные тут потеряли все-отношения, уважение, вынуждены были сменить место жительства.и это они не были проститутками, просто ,,вращались" в тех кругах.
Но и винить их особо нечего, ведь включив ютуб или тикток или инстаграм-первым делом что выпадает-это крутящиеся опы на весь экран, тонны макияжа, и все это в антураже ,,лакшери", типа вот это и есть то, что ведет к успеху.да, он действительно туда ведет, и это очень правдиво-не выносить мозг, а иметь цену или ценник по своему желанию
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
артем  (15.10.21 15:43): Из за таких шалав потом в Турции на наших женщин смотрят на всех как на товар Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
..  (15.10.21 14:58): Зачем вообще с турками общаться. Мило улыбаешься и идешь дальше.
Ну и рассказал бы родным той Оксаны Алены...мало ли сумашедших...а то прям испугались и поехали на заработки...не верю
Відповісти | З цитатою
727  (15.10.21 14:49): Какой коварный турок.обманывал несчастных девушек.прям верю. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті