Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
11:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі запарковані автомобілями проїзди та під’їзди до житлових будинків створюють перешкоду для оперативного порятунку життя людей

|«« «« »» »»|

Сьогодні надзвичайники Дніпра спільно з представниками ЗМІ перевірили, як водії поступаються дорогою пожежним авто та за яких обставин вогнеборцям вдається під’їхати до житлових будинків. Важливо відзначити, що кожна хвилина, втрачена при ліквідації пожежі чи аварії, може призвести до людських жертв та значних матеріальних збитків. Тому пожежно-рятувальні підрозділи мають бути оперативними, щоб дістатися місця виклику у найкоротший час.

На сьогоднішній день існує проблема доступного під’їзду машин, а особливо великогабаритних. Вдень ці прикрі випадки спостерігаються в центральному районі міста, а для спальних масивів вони характерні вночі. Наприклад за 7-10 хвилин, однокімнатна квартира встигає практично повністю вигоріти, а надзвичайникам інколи доводиться близько 15 хвилин витрачати на дорогу. І саме через неправильне паркування автомобілів біля багатоповерхових житлових будинків та на в’їздах у двори існує велика перепона для проведення оперативних рятувальних дій представниками ДСНС Дніпропетровщини. Все це є чималою загрозою для мешканців усього будинку, де виникає пожежа.

Через хаотичне паркування автомобілів буває зовсім неможливо розгорнути автодрабину для рятування людей з верхніх поверхів. Тож, наш сьогоднішній захід, має на меті вкотре звернути увагу містян на те, що впорядковане паркування машин, у тому числі на проїжджих частинах вулиць, є одним з головних чинників вчасного прибуття рятувальних підрозділів для порятунку людського життя.

За задумом, сьогодні представники Служби порятунку «101» проїхали вулицями Старокозацька, Короленко та Воскресенська. Але вже на початку проведення заходу ДСНСники зіткнулися з проблемою заторів та тим, що не всі водії транспортних засобів поступаються спецавтівкам дорогою.

Наступна перепона надзвичайників чекала на одній з вулиць міста, де автівки були неправильно припарковані і пожежні машини зовсім не можуть проїхати вулицею та втрачають час.

Потім, приїхавши в той район міста, де тільки-но вчора сталася пожежа, внаслідок якої згоріло три автомобілі. Надзвичайники ледве потрапили на подвір’я багатоповерхових будинків та через хаотичне паркування не змогли заїхати та розгорнути автодрабину.

Сьогоднішній експеримент свідчить про те, що мешканці не розуміють всієї серйозності проблеми, адже вважають, що біда обійде їх стороною.

Рятувальники закликають – зрозумійте, що правильне паркування машин, у тому числі на проїжджих частинах вулиць, а також толерантне ставлення водіїв до пропуску спецавтомобілів ДСНС, які курсують по місту з увімкненими проблисковими маячками та звуковим сигналом – це головний чинник, який допоможе рятувальникам вчасно прибути для надання допомоги нашим містянам.

Лічені секунди можуть стати вирішальними для тих, хто потребує невідкладної допомоги!

Gorod.dp.ua на Facebook.


Уже  (10.12.21 20:59): Задача загнать всех в платные синие квадратики Відповісти | З цитатою
Тарас  (08.12.21 18:18): Так и будет! Автостоянки в спальных районах убирают, машины переезжают во двор. Відповісти | З цитатою
Забор  (06.12.21 23:28): Заборов ещё и столбиков надо повтыкать везде и по дворам и проездам!
Этим местная власть занимается в центре города, загоняя людей на платные парко-места. В микрорайонах жители сами перегораживают проезды, чтоб "не шастали", а потом жалуются что скорая/пожарка не знает, что к дому 30 надо было через двор дома 48 ехать - а то тут арка "перегорожена" активистами...
как говорится - "Бедные-бо дурные, а дурные - бо бедные"
Відповісти | З цитатою
Вы в Европе или где?  (06.12.21 18:18): Что значит "правильная парковка во дворах"?
Во дворах авто вообще не должно быть.
Берите хороший пример с Европы.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
3107  (06.12.21 15:09): Был в гостах на том берегу(строго на юг) Черного моря. Так вот, в старой части города такая же проблема, машин, шо грязи. Но правда, новый город строится с учетом мест под подземные парковки, и жилые новые дома все с подземками. Ну не рассчитывали наши градостроители, что у населения будет такое количество личного транспорта. Відповісти | З цитатою
яра  (06.12.21 15:01): у нас два дома углом стоят и маленькая парковка для разворота МЧС машин всегда занята тазиками с соседнего дома, а бежать если что случится с обратной стороны дома , а на это уйдет мин. 20 (пока найдешь хозяина, пока тот оденется, пока выйдет, а еще соображать будет типа чего это его тазик мешает). Я считаю что вообще парковки во дворах нужно запретить!!! Для этого есть дофигища стоянок особенно в Приднепровске!!!
Для примера: был случай когда к нам приехали все службы сразу, одинокий алкаш уснул , вода сбежала затушила огонь, газ пошел по всему стояку, вызвали 104 они 101 те 103 а эти 102 И как по вашему в непроездном дворе на маленькой парковке с вашими тазиками могут поместится 4 машины? Спасибо спасателям быстро приехали всех спасли, но ценой чего , а могло быть и плачевно! дорогие недоразвитые водители если у вас мозгов хватило купить машину - купите еще место на стоянке!!!
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (05.12.21 20:21): Как можнопожарным и скорым проехать, если весь центр размечен под паркоместа (с откатом в офшор). Ни в одном цивилизованном городе такого беспредела не вилео.
Зато Борик с Геной нам впаривают про европейский Днепр.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Макс  (04.12.21 14:06): Вместо того, чтобы бороться с причиной, жалуются на следствие. Все от глупости. Очевидно, что машин много. И будет только больше. Ибо с ростом уровня жизни все хотят машины. Даже коментаторы-нытики, предлагающие машины запретить, купят себе при первой возможности.
Потому, нужно перестраивать дворы под новые реалии - паркоместо на каждую вторую квартиру. Нужно расширять дороги в центре, строить многоэтажные паркинги. Обязать все новострои иметь подземную парковку. Для бизнес центров - подземный паркинг на половину сотрудников. Убрать все парковки, сужающие проезжую часть. Парковка только в оборудованых карманах. И внезапно, проблема пробок исчезнет.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Gorod.dp.ua  (04.12.21 10:54): Сейчас модно закрывать дворы! Особенно в обычных новостройках. А давайте все мы закроем свои дворы! Как оно будет? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
старушка  (04.12.21 10:30): У нас между двумя соседними домами был маленький скверик: деревья, кусты сирени, газоны, дорожки, восемь скамеечек и большая клумба посередине. Можно было посидеть с ребенком в коляске и пенсионерам газеты почитать. Какой-то умник загнал на газон свое авто и вот уже ни газонов, ни скамеек, ни клумбы, ни сирени, да и деревьев почти не осталось. Бесплатная автостоянка для жителей. Хорошо хоть благодаря этому под подъездом не паркуются как в соседних домах. Ценой скверика у нас подъехать к дому можно с любой стороны без проблем. Но зеленых насаждений жалко. Их и так в городе все меньше и меньше... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті