Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Поліція затримала 5 дніпрян, які продавали прилади для зменшення показників електролічильників

Поліція затримала 5 дніпрян, які продавали прилади для зменшення показників електролічильників

Правопорушники в Інтернеті продавали технічні засоби для лічильників, які дозволяли споживачам «зменшити» плату за послуги. Фігурантам може загрожувати до шести років ув’язнення.

Протиправну діяльність п’ятьох жителів Дніпра викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області спільно зі слідчими обласної поліції.

Фігуранти використовували вебсайти, на яких продавали прилади та програмно-апаратні комплекси для втручання в роботу програмного забезпечення електролічильників. Клієнтам пропонували виготовлення та встановлення різних саморобних технічних засобів для зменшення реальних показників споживання електроенергії.

Спільно зі спецпідрозділами поліції проведено 11 обшуків за адресами проживання фігурантів, в офісах, складських приміщеннях та в їхніх автівках. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, банківські та SIM-картки, а також близько 1000 різних приладів для втручання у роботу лічильників.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Фігурантам може загрожувати до шести років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.



Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (21.12.21 15:37): экономика ведь должна быть экономной, а вы их... Відповісти | З цитатою
пешеход  (21.12.21 15:12): Воровать конечно не хорошо. Но тут скорее всего частичное возмещение своего, чем воровство. Відповісти | З цитатою
1  (21.12.21 14:21): Состава преступления по предъявленному подозрению нет. Заказали их, чтобы другим неповадно было. Помурыжат и отпустят. Но они и после сизо трижды подумают нужно ли оно им. Как и их возможные последователи или конкуренты. Что и требовалось заказчикам. Украина, детка. Можно посадить в сизо ни за что, а можно отпустить мотоциклиста без прав на мотоцикле с удаленным вин-номером, сбившего насмерть человека. Добро пожаловать в реальность Відповісти | З цитатою
Вежливая муха  (21.12.21 13:24): Не отпускайте их, пока они не обеспечат этими приборами всех желающих.. Відповісти | З цитатою
Пешка  (21.12.21 12:25): Дело шито белыми нитками. Одно дело продавать, а другое - применять. Ведь факт несанкционированного вмешательства в работу электронно-вычислительных машин (компьютеров, автоматизированных систем ... не зафиксирован. А продавали может быть ... приборы для повышения качества электрической энергии. Відповісти | З цитатою
455  (21.12.21 12:23): свободу юрию деточкину! Відповісти | З цитатою
мимо проходил  (21.12.21 12:18): Как государственному олигархату обклёпывать населения по тарифам поднимая их в разы -это норма, никого не сажают, а тутта -злодеяние страшенное аж 6 лет ссылки-каторги и это ж кто то из успешных накрапал донос, что Чувака вычислили. Уверен, да любому предложи такое устройство по уменьшению показаний -да хек кто откажется, очередь как за субсидиями выстроитца. Відповісти | З цитатою
Карабас Барабас  (21.12.21 12:05): 1. Получается счетчики электроэнергии никакашечные на тему защиты от взлома.
2. О какой статье вмешательства в работу счетчика идет речь - если аппарат ни как не монтируется в счетчик?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
7323  (21.12.21 11:45): Наедать современный прибор учета довольно геморройное занятие.
Скорее из можно привлечь за мошенничество по отношению к потенциальным клиентам. А украсть украденное святое дело. Ахметка не обеднеет.
Відповісти | З цитатою
$  (21.12.21 11:44): Значит, приборы работают!
Заинтересовали...
Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті