Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На всеукраїнському конкурсі професійної майстерності WorldSkills Дніпропетровщину представлять 16 учасників

На всеукраїнському конкурсі професійної майстерності WorldSkills Дніпропетровщину представлять 16 учасників

На Дніпропетровщині завершився регіональний етап конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine. Тепер 10 найкращих модельєрів, токарів, зварювальників, перукарів, слюсарів боротимуться з колегами із інших областей за вихід до міжнародного фіналу.

До всеукраїнських змагань вперше долучаться і команди школярів. Загалом від регіону їх буде 6. Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«WorldSkills – наймасштабніші у світі змагання робітничих професій. Цьогоріч на всеукраїнському етапі наша область представить найбільшу серед інших регіонів кількість учасників, – розповіла Ольга Горб. – Сьогодні – яскравий фінал з мобільної робототехніки. Вміння продемонстрували хлопці та дівчата, які вже завтра успішно працюватимуть інженерами на великих промислових підприємствах».

На регіональному етапі конкурсу юні майстри у робототехніці мали завдання зібрати робота і запрограмувати його для «роботи» на складі. Учасники отримали набори деталей та інструментів. Все – аби створити механізм, який «вмітиме» рухатися у заданому напряму, піднімати та переставляти контейнери, розпізнавати кольори.

«Робототехніка стає робочою професією. З автоматизацією виробництва зростає потреба у фахівцях, які можуть конструювати, програмувати та налаштовувати роботів, – сказав головний експерт із мобільної робототехніки WorldSkills Ukraine Роман Черненко. – Наші юні учасники 12-14 років створюють реальні робочі моделі, які можуть виконувати різні завдання на складах».

За вихід до всеукраїнського фіналу з робототехніки боролися 8 команд школярів. Перемогли два восьмикласники дніпровського ліцею інформаційних технологій.

«До фіналу готувалися два місяці. Я збирав робота, напарник програмував. Було цікаво, – поділився учасник, учень дніпровського ліцею інформаційних технологій Ян Кравченко. – Такі механізми легко можна застосовувати у навантаженні різних товарів на великих складах».

Загалом на регіональному етапі конкурсу WorldSkills Ukraine у 16 професійних компетенціях змагалися 178 учасників з Дніпропетровщини.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті