Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гурт «GUTEN ABEND» об’єднує людей поважного віку, які співають українською та німецькою

Гурт «GUTEN ABEND» об’єднує людей поважного віку, які співають українською та німецькою

Майже половині мов світу загрожує зникнення. На думку фахівців, це трапляється коли ними перестають спілкуватися. 21 лютого у світі відзначають День рідної мови. Дніпро – багатонаціональне місто.

За статистикою, в Дніпропетровській області мешкає 80% українців, 17 % росіян, менше відсотка білорусів, євреїв, вірмен та азербайджанців. Так історично склалося, що в повсякденному житті російською мовою розмовляють 80% населення. Українською вільно говорять 40%, добре, але з помилками 30%.

Кількість тих, хто почав вивчати українську мову свідомо, збільшилась після Революції Гідності. Юлія Курочкіна – волонтерка і телеведуча. Вона – одна з тих, для кого мова стала політичним маркером.

Бережуть і шанують українську мову і культуру члени діаспори. У дніпровській бібліотеці Маккейна у вільному доступі є унікальні екземпляри видання, що передав колекціонер з Америки українського походження Мірко Пилишенко.

Співак, музикант та викладач іспанської мови Мігель Анхель Ектор Вега приїхав до Дніпра з Куби. Отримав українське громадянство й вивчає державну мову. Рідну іспанську не забуває, при нагоді допомагає опанувати її іншим.

Фрау Неллі Грігер із сім’ї німців, що переїхали в Україну ще за часів Катерини другої. Та згодом родина зазнала вигнання до Казахстану. І тільки у віці 84 років жінка почала вивчати рідну німецьку мову.

Німецьку мову фрау Неллі опановує у вокальному гурті “GUTEN ABEND”. Його керівниця Ельвіра Соловйова вчить колежанок співати українською, латинською та німецькою.

Всі учасники ансамблю – люди поважного віку. Філологиня Лідія Арлекінова певна: у вивченні мов не може існувати вікових обмежень.

То ж вивчаймо мови державні й рідні. Як казав німецький філософ Гете :”Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина”.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Не говорят  (22.02.22 10:23): свободно на украинском 40%.90 на русском. Відповісти | З цитатою
Маразматикам  (22.02.22 07:14): уже все это не интересно. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті